LEKCIJA SVIM RODITELJIMA

POTRESNA OBJAVA MAJKE KOJU MORATE PROČITATI: ‘Da nisam izdvojila dvije minute djeca bi bila mrtva. To se može dogoditi i vama’

Roditeljstvo zna biti vrlo stresno, pogotovo ako se vaše dijete nađe u situaciji opasnoj za život. Ova je žena na vlastitom primjeru objasnila zašto uvijek, ali uvijek trebate malo dijete posjesti u autosjedalicu tijekom vožnje.

Svi smo mi često u žurbi i tražimo kojekakve prečace kako bismo dobili na vremenu. Ipak, to nipošto ne bi trebalo raditi kada je riječ o djeci. Pravilno postavljanje djeteta u autosjedalicu prije kretanja i na najkraće putovanje može vam oboma spasiti život jer nikad ne znate što vreba iza ugla.

Jenna Casado Rabberman iz Pennsylvanije krenula je u kupovinu sa svojim dvama sinovima, jednim od šest tjedana i drugim od dvije godine. Djecu je pravilno zavezala u njihovim autosjedalicama i pokrenula automobil Hondu CRV.

VELIKI TEST AUTOSJEDALICA: Da su je imali, 70 posto poginule djece bi danas bilo živo

Na putu do trgovine u njih se velikom brzinom zaletio drugi automobil. Njihova je Honda doživjela “totalku”, ali Jenna i djeca prošli su bez većih ozljeda.

“Nikad ne mislite da će se takvo što dogoditi baš vama. Moji su dečki prošli bez ogrebotine, ali liječnici su mi rekli da je sve moglo proći znatno gore da nisam izdvojila dvije minute i pravilno ih postavila u autosjedalice. Ja ću biti dobro, moja su djeca dobro, a sve se ostalo može zamijeniti. Hvala Bogu što nas je spasio”, napisala je Jenna u svojoj objavi na Facebooku.

Fotografija koju je podijelila prikazuje uništen automobil nakon stravične nesreće, ali i potpuno očuvane autosjedalice. Ova majka nada se da će njezin primjer poslužiti kao lekcija ostalim roditeljima da uvide koliko kvalitetna autosjedalica znači za dobrobit njihove djece.

“Čak i ako vrište jer su im pojasevi preuski, čak i ako prigovaraju što ne vide kroz prozor – uvijek ih pravilno osigurajte u automobilu”, poručila je.

Njezinu je objavu “lajkalo” 169.000 korisnika, podijeljena je više od 305.000 puta, a ljudi su joj zahvalili na upozorenju sa 72.000 komentara. Neki su podijelili i vlastita iskustva: “Prošli tjedan u mom gradu je bila nesreća u kojoj se također našla mama s dvoje male djece. Automobil je bio totalno smrskan, a ona je poginula. Dječica su ostala tjelesno neozlijeđena jer ih je pravilno postavila u autosjedalice.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr