Smiješne početničke greške novopečenih roditelja

Vaša beba se neće sjećati ničeg od navedenog. Ili se bar tako vi tješite.

1. Kupujete previše pelena. O.K., trebat će vam, ali stvarno nema potrebe da kupite deset velikih pakiranja najmanje veličine.

2. Na kraju bebi stavljate premale pelene. I riskirate da one ne zadrže sve što bi trebale.

3. Zarežete bebin prstić dok joj režete nokte. Ovo će vas baciti u tešku depresiju uz jecanje kako ste najgori roditelj i obećanja bebi da ćete joj kupiti sve što poželi za prvi rođendan.

4. Puštate bebu da se igra s vašim mobitelom… a da ga niste prethodno zaključali. U svega pet minuta vjerojatno će vam obrisati aplikacije, fotografirati strop 50 puta i 20 od tih fotografija poslati vašem šefu, zajedno s tekstom ‘t678ewg1zeowb’.

5. Puštate dijete da gura kolica u prodavaonici. Što izgleda krasno dok ne sruši piramidalno složene boce votke.

6. Kupujete dizajnersku torbu za pelene. Izgleda sjajno ali nema šanse da u nju uspijete utrpati pelene, vlažne maramice, igračke, dude, sokić, grickalice i sve ostalo što ide uz jednu prosječnu bebu.

7. Ostajete ponovno trudni jer niste bili svjesni činjenice da je prije nekoliko desetljeća otkriveno da dojenje ipak nije oblik kontracepcije. Nadamo se samo da nisu odmah blizanci.

8. ‘Treskate’ vašu uspavanu bebu da se uvjerite da je živa i diše. Nakon ovoga postoji velika šansa da je budna i vrlo glasna.

9. Ostavljate bebu na svojem krevetu, samo na minutu. Ovo bi moglo završiti luđačkim trčanjem po stanu kako biste u posljednji tren ulovili bebu koja je upravo sad otkrila da se može kotrljati.

10. Zaboravite spakirati ekstra odjeću za izlazak. I baš taj put će mališan cijeli završiti prekriven bakinim varivom.

11. Dižete bebu u zrak nakon obroka. Ovu grešku ćete, nadamo se, učiniti samo jednom.

12. Dijete koje odnedavno ne nosi pelene smještate u auto bez da ste ga prethodno natjerali da ode na wc. Završit će tako da ćete ili mahnito tražiti wc u roku pola minute ili čistiti autosjedalicu.

13. Zaboravite pokriti penis svojeg dječaka tijekom prematanja. Nevjerojatno s kojom preciznošću može ciljati u područje glave.

14. Ostavite kavu nadohvat djeteta. U sekundi će biti na podu.

15. Ne dopuštate drugima da vam pomažu. Većina je ljudi paranoično zabrinuta s prvim djetetom, no najčešće shvate s vremenom da im pomoć obično nude oni koji imaju puno više roditeljskog staža od njih.

16. Ostajete dugo budni nakon što je beba zaspala, bez ikakvog važnog razloga. I tek sutra ujutro shvatite koliko je to bila loša ideja.

17. Kupujete previše odjeće za bebu. Da, minijaturna je. Da, preslatka je. Ali nema šanse da će je beba svu iznositi.

18. Slučajno lupite djetetovom glavom u okvir vrata kad ga nosite u spavaću sobu. Ili bilo gdje lupite njegovom glavom. Ili vam ispadne…

19. Napuštate kuću i zatim shvaćate da niste ponijeli dovoljno pelena. To se dogodi jedino kad idete u posjet pedijatru ili rodbini sklonoj kritiziranju. Naravno.

Povratak na Net.hr