ZNANOST DOKAZALA

RUŽNA OSOBINA U DJETINJSTVU, DANAS BOLJA PLAĆA: Otkrijte čeka li i vaše dijete blistava budućnost

Stručnjaci su analizirali inteligenciju, socioekonomski status te obiteljsku pozadinu djece. Nakon 40 godina, došli su do iznenađujućih saznanja.

Sigurno ste čuli da neki roditelji za svoju djecu kažu kako su tvrdoglava i da je s njima teško. To ne mora biti loša osobina. Naprotiv, tvrdoglava djeca koja krše pravila izrastaju u uspješne poslovne ljude s visokim plaćama, pokazuje istraživanje na gotovo 3000 djece u Luxemburgu.

Stručnjaci su analizirali inteligenciju, socioekonomski status te obiteljsku pozadinu djece. Nakon 40 godina, došli su do iznenađujućih saznanja – ljudi koji su kao djeca bili buntovni i teška karaktera, sada zarađuju mnogo više od svojih mirnih i pristojnih vršnjaka.

Jedini čimbenici koji su bolje predvidjeli financijski status ispitanika bili su viši kvocijent inteligencije te viši socioekonomski status, piše Psy Blog.

NE PANIČARITE! Imate li tvrdoglavo i ‘zločesto’ dijete to je jako dobro, a evo i zašto

“Drugo objašnjenje može biti to da su pojedinci s višim razinama kršenja pravila te prkosa roditeljskom autoritetu spremniji izboriti se za svoje interese i ciljeve, što je karakteristika koja vodi povoljnijim individualnim ishodima”, smatra autor studije.

Također, ne možemo isključiti ni to da pojedinci koji su voljni prekršiti pravila dobivaju veću plaću iz neetičnih razloga. Na primjer, istraživanje na području organizacijske psihologije pokazalo je da su zaposlenici skloni devijantnom ponašanju na radnom mjestu ako nisu zadovoljni svojim prihodima ili imaju visoku razinu ljubavi prema novcu.

Povratak na Net.hr