TUŽNO, PRETUŽNO

(PRE)MLADA MAMA: Rodila, dala na usvojenje, ali će kćer dojiti do posljednje kapi majčinog mlijeka

Kaleena Pysher zatrudnila je prije svoje punoljetnosti. Sa samo 18 godina smatrala je kako nije dorasla ulozi majke pa je svoje dijete dala na posvojenje. Odluku je donijela samostalno, a svoju je tugu nastojala ublažiti čineći sve što je u njezinoj moći da malenoj osigura bolji život. Mlijeko iz grudi nastavila je izdajati i slati posvojiteljima, da joj nahrane kćerkicu.

Odluka da svoje dijete da na posvojenje bila joj je, prema vlastitom priznanju, najteža u životu. ” U svojem srcu znam da sam ispravno postupila. To je najbolje za moje dijete”, rekla je Kaleena.

kalena
Kaleena PysherFoto: YouTube screenshot

Kada je ostala trudna znala je kako će to u potpunosti promijeniti cijeli njezin život. Nije željela da ju roditelji uzdržavaju, a budući još nije završila srednju školu, nije imala mogućnosti sama se skrbiti o sebi i djetetu. Iz prve je ruke svjedočila kako to izgleda kada ovisiš o scijalnoj pomoći i birneš se o malenom djetetu. Njezina je sestra zatrudnila kada je imala samo 14 godina.

Obiteljska prijateljica, koja je čuvala i nju kada je bila mala, rekla je kako će posvojiti njezino dijete.

“Toj bi ženi povjerila svoj život. Povjerila bih joj vlastito dijete. Uz nju, ona će dobiti ljubav, pravog roditelja i obrazovanje. Sve to ja joj nisam u stanju pružiti”, smatra Kaleena.

Kaleena je rodila zdravu i lijepu djevojčicu. Nije se željela previše povezati s njom, pa iako je bila jako sretna kada ju je ugledala, vrlo ju je brzo predala u ruke njezinih posvojitelja.

“Željela sam da se moja kćer poveže s njima. Oni će ju odgajati”, rekla je djevojka. Svoju je tugu sakrila i nastojala biti snažna. Dogovorila se s posvojiteljima da svaki dan svojem djetetu šalje mlijeko iz vlastitih prsa. Svaki dan, puna dva sata, Kaleena je izdajala mlijeko i slala ga njima.

Kaleena i dalje tuguje za svojim djetetom. Izdajanjem mlijeka na neki je način još uvijek povezana sa svojom djevojčicom. “Dok god izdajam mlijeko, oni me još trebaju. Ona me još uvijek treba”, priznala je Kaleena.

“Međutim, jednom kada mlijeka nestane, više me neće trebati”, otkrila je svoj najveći strah.

Novi roditelji njezine djevojčice obećali su joj kako će ostati u kontaktu. Obećali su joj posjete za rođendan, razgovore putem Skypa, fotografije i još mnogo toga. Kaleena se nada kako će ipak ostati dijelom života djevojčice koje se morala odreći.

 

Povratak na Net.hr