S ponosom pokazale strije, ožiljke i obješenu kožu

Strije, ožiljci, obješena koža – sve to pogađa većinu žena nakon porođaja. Svatko od nas poznaje ženu na kojoj trudnoća nije ostavila trajne ‘posljedice’, ali što je s onima drugima? Trebaju li se skrivati ili biti ponosne na svoj izgled?

Majka dvoje djece pokrenula je web-stranicu na kojoj žene mogu pokazati svoje fotografije nakon porođaja i na kojoj mogu potražiti potporu u borbi s težinom.

Stranica Theshapeofamother.com prepuna je fotografija od strija ispucalih grudi i trbuha, te krupnih kadrova ožiljaka od carskog reza. Pored svake je priča majke koja je odlučila otvoriti svoju dušu i progovoriti o borbi s izgledom, ili onih koje su na izgled svoga tijela izuzetno ponosne.

Osnivačica stranice Bonnie Crowder kaže da je htjela uzvratiti udarac pritisku koji na nas vrše slavne mame, koje nakon porođaja bez problema vrate liniju provodeći sate uz osobne trenere ili uz pomoć plastične kirurgije.

Crowder, iz San Diega, pokrenula je stranicu nakon što je jednog dana shvatila koliko je u krivu što mrzi svoj izgled nakon rođenja drugog djeteta.

Iako nije bila sigurna kakav će odjek stranica imati, pokazalo se da su žene jedva dočekale jedno takvo mjesto.

‘Činilo mi se da je tijelo žene nakon trudnoće jedna od najvećih društvenih tajni, vidimo samo ona tijela digitalno dovedena do savršenstva i ako izgledamo drugačije, skrivamo se u strahu da će nas netko vidjeti’, izjavila je za MSNBC.

‘To mi tjera suze na oči. Naravno, svi govorimo o opuštenim grudima i drugim dijelovima tijela, ali nitko ih nikada ne vidi. Ako ih i vidi, to je u komičnoj formi, u kojoj se ismijava ljepota koja je stvorila našu djecu.’

Povratak na Net.hr