PRODAVALA IGRAČKE UZ CESTU

POLICAJAC KUPIO PELENE I HRANU: Trebao je uhititi samohranu majku, ali je odlučio pomoći

April Casey samohrana je majka dvojice dječaka, 14 mjeseci starog Ethana i 4 godine starog Skylera, koja se bori da pokrije sve životne troškove. Kako bi zaradila nešto novaca za hranu, račune i pelene uzela je sve dječje igračke, stavila ih u kutiju i izašla na ulicu, da ih proda slučajnim prolaznicima. Međutim, tada je naišla policija..

“Ja nemam ništa, a moram smisliti novac da pokrijem troškove života. U jako smo teškoj situaciji, a nitko nam ne želi pomoći”, rekla je lokalnoj tv postaji April Casey.

Očajna, uzela je igračke od svojih dječaka i izašla na raskrižje s namjerom da ih proda. Kako je to zabranjeno u SAD-u, izložila se mogućnosti da bude uhićena. Međutim, imala je sreće. Uočio ju je policajac Jeff Turney koji je, umjesto da ju privede, odlučio pomoći.

“Ugledao sam April s djecom i igračkama. Rekao sam joj kako je previše opasno da stoji s djecom tako blizu ceste”, prisjetio se Turney.

U razgovoru s April, Turney je doznao kako igračke prodaje zbog iznimno teške financijske situacije u kojoj se našla, nakon što je doživjela niz napadaja na poslu, zbog čega je završila kod liječnika. Rečeno joj je kako ne može raditi dok napadaje ne stavi pod kontrolu, pa je tako izgubila posao koji joj je bio jedini izvor prihoda.

“Rekla sam mu kako mi trebaju pelene, a on je predložio da odemo svi zajedno u trgovinu i da nabavimo sve što mi treba”, kaže Casey.

Turney je odveo samohranu majku i njezine sinove u kupovinu. Sve je platio vlastitim novcem.

“Nije uzela ništa za sebe, samo stvari koje su prijeko potrebne djeci. Morao sam ju natjerati da se vrati u trgovinu i uzme nešto hrane za sebe”, istaknuo je Turney koji je dječacima dao dječje policijske značke i zagrljaj.

“To što je policajac Turney napravio pamtit ću cijeli život. Neizmjerno sam mu zahvalna”, rekla je samohrana majka.

“To što sam učinio uopće nije ništa posebno, jer moje kolege takve stvari, na ulicama Glendala, rade svakodnevno”, dodao je policajac.

Povratak na Net.hr