DOJENJE JE ZAKON

PODRŽIMO DOJILJE: Rode pozivaju mame na grupno dojenje na zagrebačkom Zrinjevcu

Koliko je važno dojiti dijete u prvim mjesecima života, znaju već i vrapci na grani. Afirmacija dojenja u javnosti, čime se olakšava majkama da održe kontiunuitet dojenja, stoga je stvar kulture zdravoga življenja, brige o djeci i podrška roditeljstvu, u njegovim najranijim fazama.

Udruga RODE, u suradnji s Gradom Zagrebom, a povodom međunarodnog Tjedna dojenja, pozivaju sve majke da im se pridruže u grupnom dojenju, u subotu, točno u podne, u gradskom parku Zrinjevac.

“Grupnim dojenjem šalje se poruka da je dojenje u javnosti dobrodošlo i da nijedna majka ne bi smjela doživjeti neugodnosti zato jer doji svoje dijete van svojeg doma. Ograničavanje žene na dojenje u intimi šteti i trajanju dojenja, i doprinosi stavu žene o dojenju kao nečem što je teško i što je ograničava u normalnom životu.”, navode RODE u otvorenom pozivu.

Dojiti se može svugdje u gradu: na ulici, na klupi, redu pošte ili u tramvaju i nijedno dijete ne bi trebalo plakati ili biti gladno zato jer ga majka u tom trenutku nije mogla podojiti, zbog neodobravanja okoline.”, stoji u priopćenju Udruge.

U sklopu kampanje “Dojenje je zakon”, RODE su izradile niz fotografija, koje su dostupne i u ovom članku. Sudjelovale su majke tek rođene djece, koje podržavaju koncept propagiran od strane UNICEF-a, da je dojiti djecu prioritet, u odnosu na dohranu.

Povratak na Net.hr