ŠIRI SE U SVIM SMJEROVIMA

OVO JE SPAS ZA RODITELJE ŠIROM SVIJETA: Dizajnirana je odjeća koja raste zajedno s djetetom

Roditelji često potroše ogromne količine novca na kupovinu nove odjeće djeci prvih nekoliko godina njihovog života, no jedan izumitelj ima rješenje za ovaj problem.

Dizajner Ryan Yasin smislio je odjeću koja je dizajnirana da se rasteže na način da ugodno pristaje djeci u dobi između 6 i 36 mjeseci, piše Mirror.

Štedi novce i okoliš

Ovog 24-godišnjaka frustrirala je brzina kojim bi njegov maleni sin prerasao svu odjeću koju bi mu kupio. To, kao i svijest o trošenju, kako financijskih sredstava tako i okoliša, inspiriralo ga je da razvije fleksibilnu liniju odjeće Petit Pli.

Djeca u prve dvije godine prerastu više veličina, ali ova inovativna linija dizajnirana je na način da se širi u svim smjerovima, te na taj način konstantno dobro pristaje djetetu dok ono raste.

“Djeca rastu tako brzo da njihova odjeća treba biti dinamična, a ne statična”, izjavio je Yasin.

Praktična primjena tehnologije na odjeću

Expansion Technology. Clothes that grow with your child.

A post shared by Petit Pli – Clothes That Grow. (@petit.pli) on

Kako bi razvio rastuću odjeću, Yasin je koristio znanja i vještine koje je usvojio dok je stidirao aeronautički inžinjering na londonskom Imperijalnom koledžu, primjenjujući negativni Poissonov omjer, koji omogućuje materijalima da se šire u dva smijera istovremeno.

Kada se ne nosi, odjeća je dovoljno mala da ju odrasla osoba može nositi u džepu. Uz to, materijal ima hidrofobičan premaz zbog čega je vodootporan.

VIDEO: Čim uđete tehnologija vam kaže što vam od robe pristaje

“Obično kada ljudi čuju o spajanju tehnologije i mode, pomisle na LED svjetla u haljini i misle da je to dovoljno”, rekao je Yasin.

“Ali ono što ja želim je poboljšati ljudske sposobnosti tako da miješam tehnološke proizvodne metode s modom. Tražim probleme a zatim ih rješavam.”

Yasin je dobitnik britanske nagrade za izumitelje UK James Dyson Award, te je dobio 2.000 funti kako bi razvio svoj izum, te je ušao u međunarodnu rundu natjecanja, gdje ima šanse osvojiti 30.000 funti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr