VJEČNO PITANJE

MOŽDA BISTE OVO DANAS TREBALI PROČITATI: Psiholog otkrio kad je najbolje vrijeme reći djeci istinu o Djedu Božićnjaku

Stručnjak ističe da je djecu dobro poticati da sami kritički razmišljaju o onome u što sumnjaju

Najljepši trenutci blagdana upravo su oni kada djeca otvaraju božićne poklone, no kada im je najbolje reći da ih ispod jelke nije ostavio Djed Božićnjak, već njihovi roditelji i bližnji?

Dječji psiholog Justin Coulson smatra da je tu iluziju bolje srušiti što prije.

“Kao i kod svega što bi trebala biti tajna – znanje je moć. Ako su dovoljno stari i znatiželjni da sami posumnjaju, onda su dovoljno ‘stari’ da saznaju istinu”, smatra stručnjak.

DJEVOJČICA (8) IMA SAMO JEDNU ŽELJU OD DJEDA BOŽIĆNJAKA: Ne, nisu nikakvi skupocjeni pokloni, već nešto što će vas ganuti

Ponekad je djeci dobro napomenuti da sami kritički promisle o Djedici. Možete ih upitati misle li da je moguće da netko pređe cijeli svijet u jednoj noći s poklonima za svakoga i u saonicama koje vuku sobovi.

Dijete može od drugih vršnjaka načuti šuškanja o pravom identitetu Djeda Božićnjaka, nakon čega će vas sigurno nešto upitati. “Pravo vrijeme da djeci priopćite istinu jest čim vas pitaju i kada se pojave prve sumnje”, objasnio je Coulson.

Psiholog napominje da biste tada djecu trebali upozoriti da ne unište čaroliju onima koji još uvijek vjeruju u Djedicu. “Podsjetite ih da drugi roditelji svojoj djeci možda nisu odali tu tajnu pa bi bilo dobro da to ostane samo između vas”, objasnio je Coulson u razgovoru za Daily Mail Australia.

Povratak na Net.hr