NE SMIJETE IH IGNORIRATI

MOGU UKAZIVATI NA OZBILJNE BOLESTI: Ovih 7 neprimjetnih simptoma znak su da dijete pod hitno mora liječniku

Mala djeca sklona su bolestima. Dok su to uglavnom normalne dječje bolesti, neke simptome, ipak, ne smijete ignorirati. Donosimo popis znakova iza kojih mogu stajati ozbiljne bolesti i poremećaji.

Bolest djeteta najteže je iskustvo za svakog roditelja. Ipak, mnoge se nevolje mogu izbjeći ako se simptomi bolesti primijete na vrijeme. Izdvojili smo sedam važnih znakova koji ukazuju na to da s djetetom nešto nije u redu. Ako uočite ikoji od njih, pod hitno dijete odvedite liječniku.

Rast madeža

Ako se na tijelu pojavi mrlja koja je asimetrična, nepravilna u boji ili velika (više od 6 mm), ili pak postojeći madeži počinju rasti, to su znakovi koje ne smijete ignorirati.

Gubitak kose

Izvor ovog problema najvjerojatnije je skriven unutar tijela. Razlog je vjerojatno nedostatak vitamina. Da biste saznali pravi razlog, potrebno je posjetiti pedijatra.

Promjene raspoloženja i ponašanja

Nagli pad apetita, problemi sa spavanjem ili smanjenje kretanja djeteta važni su razlozi za posjet liječniku.

Promjene na glavi

Udubljenje na zatiljku apsolutno je normalno za bebe. Zatvarat će se s vremenu, ali ne bi trebalo rasti. Ako se to dogodi, to može biti znak neke bolesti.

LIJEČNICI RIJEŠILI ZAGONETKU: Misteriozna bolest ubijala je stotine djece jer su jela ovo slatko voće

Smanjenje sluha

Ako dijete ne reagira na zahtjeve i ne odgovara čak ni kada ga zovete imenom, vjerojatno ima problema sa sluhom. To treba provjeriti kod liječnika.

Konstantna žeđ

Česti i naizgled nedužni zahtjevi za pićem mogu biti znak nekih ozbiljnih problema. U ovom slučaju morate potražiti stručni savjet.

Glasno hrkanje

Tiho hrkanje nije znak za uzbunu. Međutim, glasno hrkanje ukazuje na neke probleme s disanjem. Opasno je ignorirati ove simptome jer mogu biti znak infekcije.

Povratak na Net.hr