banner

Pokazalo istraživanje

KADA DOĐE TRENUTAK ODLUKE: Sramežljivi muškarci su poželjniji kao očevi

Zatvoreni i sramežljivi muškarci obično ne prolaze sjajno kod djevojaka, ali imaju i oni svojih pet minuta, i to u trenutku kada žena odluči postati majka.

Tako bar tvrde istraživači s University of Queensland koji su analizirali podatke o donatorima sperme na on line tržištu.

Riječ je o prvom istraživanju ove vrste jer su se znanstvenici pozabavili situacijom na web stranicama i forumima osnovanim kako bi ženama pružili mogućnost izbora najboljeg donatora. Istraživači primjećuju kako ovakav proces biranja donatora omogućava veći stupanj interakcije nego u klinikama za oplodnju.

Prikupljeni su podaci muškaraca starosti od 23 do 66 godina iz Australije, Kanade, Velike Britanije, SAD, Italije, Švedske, a zaključak je iznenadio stručnjake. Žene su u najvećem broju birale donatore sperme koji su sramežljivi, smireni, metodični, inteligentni. Ekstrovertni muškarci nisu im bili osobito zanimljivi.

Istraživanje je pokazalo i da je čak 73 posto donatora u kontaktu sa svojom djecom, najčešće e-mailom i telefonom, a ponekad se i viđaju.

Večernje Novosti/Magazin.hr

Povratak na Net.hr