TATA OD ZANATA

ISKOPAO ČUDNU RUPU U VRTU: Prvo su mislili da je tata poludio, a onda ih je sve iznenadio

S lijepim vremenom probude se svi oni impulsi u ljudima koji obožavaju raditi vlastitim rukama. Pretvoriti svoje dvorište, travnjak, vrt u mjesto za igru jedan je od onih projekata koji moraju započeti, jednom kada proljeće uđe u naše živote.

Želite li pretovriti svoje dvorište u mjesto koje je djeci neodoljivo privlačno, mjesto na kojemu će provoditi minute, pa čak i sate u igri, a vama omogućiti kratak predah, onda se primite lopate!

cesta1

Ovaj je otac učinio upravo to. Prvo je u vrtu iskopao rupu neobičnog oblika. Njegovi su ukućani mislili kako je poludio, dok njegov maleni projekt nije počeo poprimati obrise prave male trkaće staze.

Za staze na kojima mogu juriti minijaturni automobili ne treba previše novaca niti vremena. Potrebno je samo malo mašte i dobre volje.

cesta21

Kako to sugeriraju stručnjaci za vanjsko uređenje doma na stranici  Goods Home Design, trkaću stazu zbog koje će vaše dijete ponovno izvaditi onu vreću punu minijaturnih automobila iz ormara i igrati se s njima, možete napraviti na nekoliko načina.

cesta6

Iskopate površinsku rupu na travnjaku ili bilo kojem mjestu u dvorištu za koje smatrate kako je pogodno za boravak djeteta na otvorenom.

U nju možete uliti nešto malo betona ili iskoristiti stare cigle koje su vam ostale od prethodnog uređenja staza oko kuće.

Kredom možete nacrtati pruge kojima simulirate cestu.

cesta4

Bilo kakav građevni materijal, koji može poslužiti u izradi minijaturne ceste je dobrodošao.

Tunel za kamiončiće i autiće možete napraviti od obične stare cijevi koju ukopate u zemlju i dekorirate sa kamenčićima.

Od komadića gume od starog bicikla možete napraviti startnu liniju.

cesta5

Kao tobogan dobro će doći po dužini prerezana spužvena ili kakva druga cijev.

Mogućnosti je beskonačan broj, a baš je takva i mašta. Iznenadite klince, a sebi priskrbite zasluženi odmor od igre.

 

Povratak na Net.hr