banner

UVRIJEĐENA MAMA

IME ZA BEBU POKRENULO BURNU RASPRAVU: Je li okej ovako nazvati kćer? ‘Djetetu ćeš život pretvoriti u pakao’

Naizgled normalno ime buduća je mama napisala skroz drugačije samo kako bi se izdvajalo iz mase

Objava jedne djevojke na Redditu izazvala je veliku raspravu u komentarima, i to zbog imena za dijete. Dok su razgovarale o imenima za bebu, trudna Britanka pitala je svoju cimericu što misli o imenu Arya. Buduća je mama, naime, velika obožavateljica “Igre prijestolja” i htjela je svojoj kćerkici dati ime prema junakinji iz serije.

Cimerica je rekla da joj se sviđa izbor imena, pogotovo simbolika jer ime može značiti i “prijatelj” i “plemenit”, no upozorila je prijateljicu da je to ime sada moderno i da će vjerojatno biti još puno djece koja će se isto zvati, ali da to nije neki problem.

Ova smislila rješenje

“Sljedećega dana rekla mi je da je pronašla način kako da svoje prvo dijete nazove Arya, ali da ime nije kao sva ostala. Objasnila mi je da će se ime pisati ‘Aughreighyah’, što se čita Arya, ali ne izgleda tako. Trebala sam dva puta pročitati ime dok ga nisam uspjela izgovoriti”, napisala je cimerica na Redditu.

SKANDALOZNA OBJAVA OVE MAME ŠIRI SE INTERNETOM: ‘Što vi mislite, koji je od ovih tipova otac moje bebe?’

Buduću majku zanimalo je što cimerica misli o njezinoj ideji. “Iskreno, mislim da ime izgleda nevjerojatno glupo i da bi trebala dijete nazvati jednostavno Arya”, odgovorila joj je ova. Trudnica se tada naljutila i rekla da su ona i njezin partner došli na tu ideju samo zato što je cimerica rekla da će ime biti često.

Pametno ili ne?

“Rekla sam joj da je bolje imati uobičajeno, nego zbunjujuće ime” zaključila je cimerica i upitala ostale reditovce što misle koja od njih dvije ima pravo. Svi su se mahom složili s njome, a neki su čak i komentirali da drugačijim pisanjem nije riješen osnovni problem, a to je da će malena imati isto ime kao i mnoge druge djevojčice, prenosi Mirror.

“Pa s takvim imenom će djetetu napraviti pakao od života. Ime izgleda kao da je mačka pretrčala preko tipkovnice”, pisalo je u jednom od komentara.

Povratak na Net.hr