Play ponuda

Igrajmo se zajedno – izradite pingvine!

shimmer fallback

Zima, zima, e pa što je, ak' je zima nije lav... Nije lav nego je pingvin u ovom slučaju! Jedan brzi tutorial koji garantira puno sati sjajne zabave.

16.12.2013.
15:35
Play ponuda

Za izradu pingvina potrebno je:

- plastične boce - vata - olovka - kist - tempere - ljepilo ili selotejp - kolaž - škare - vuna - komadići tkanine

Za izradu našeg slatkog pingvina potrebno je s plastične boce (najbolje one 0,5 l od vode) skinuti etiketu tako da nam ostane prozirna. Nakon toga zajedno s vašim najdražim mališanom izradite kuglice od vate. Jednu po jednu ubacujte u bocu, što je sjajno za razvoj fine motorike, i povremeno ubačeno pritisnite s kistom ili olovkom, uz priču da se pingvin mora napapati da mu bude toplo. Pričajte o pingvinima, njihovim staništima, što vole jesti... Naravno, neka vam i mališan (još jednom) ispriča koje je njegovo najdraže jelo.

Nakon što se pingvin dobro najeo (boca je puna vatenih kuglica), zatvorite čep i na njega zalijepite pingvinovu glavu – pravokutnik izrezan od crnog kolaža.

Pitajte vašeg mališana koje još dijelove tijela pingvin treba imati, pa ga potaknite da izreže krila, kljun i noge od kolaža u boji koju želi. Zajednički zalijepite dijelove na pingvina.

Da pingvinu ne bi bilo hladno za glavu, od komadića tkanine napravite kapu i učvrstite je na pingvinovu glavu. Nakon toga na prste ruke namotajte vunu, skinite je s prstiju i na sredini zavežite, a rubove prerežite – dobit ćete krasan cof kojim možete ukrasiti pingvinovu kapu. Ukoliko vam je ostalo još malo tkanine, omotajte pingvinu vrat, da se ne prehladi.

I, taaa daaam, vaš prekrasni pingvin je gotov! Napravite još nekoliko njegovih prijatelja i sjajna zimska zabava može početi.

Savjetuje: Teta Maja/Mali kreativci

Play ponuda
Play ponuda