KREATIVNO, ŠARENO I VESELO

IDEJE ZA ROĐENDAN: Kako djetetu pripremiti najbolji tulum s malo novaca? Uz ove savjete nikad lakše

Bez obzira na to koliko vaše dijete godina, rođendanske proslave uvijek su poebni trenuci u njihovim i našim životima.

Proslave rođendana mogu biti različite jer svi volimo drugačije stvari. Organiziranje i odabiranje ideje za rođendan nekome do koga vam je stalo ponekada zna biti prava noćna mora.

Nemojte misliti da za organiziranje rođendana trebate potrošiti tisuće kuna, potrebno je samo malo slobodnog vremena i puno kreativnosti. Pri organiziranju proslave morate misliti na mnogo stvari, a mi smo napravili popis najbitnjih.

Prije nego se odlučite na organiziranje proslave kod kuće pripazite na ove stvari:

  • morate znati točan broj djece koji dolazi

  • osigurajte si da je još jedan roditelj s vama za vrijeme proslave

  • saznajte s roditeljima ostale djece sve o mogućim alergijama

  • ako radite rođendan na otvorenom, osigurajte dobru zaštitu od kukaca i komaraca

  • ako želite organizirati igre neka ni jedna ne uključuje hranu

  • svu hranu ili pripremajte sami ili budite sigurni odakle je stigla

  • imajte brojeve svih roditelja na jednom mjestu

  • na čaše naljepite imena djece

Sve počinje s pravim pozivnicama

Kako bi ostaloj djeci na poseban način dali do znanja da organizirate rođendansku proslavu, napravite s djetetom vlastite pozivnice. Potrebno vam je tek nekoliko šarenih papira i olovaka koje sigurno imate kod kuće.

Primite se bojanja, crtanja i pisanja i osmislite neke nove ideje za pozivnice. Jednostavniji ali također izrazito inovativan način mogu biti i printane pozivnice koje možete također sami dizajnirati na stranici Canva. 

Ovo su samo neki od primjera kako pozivnice mogu izgledati:

Odaberite temu rođendana

Ovisno o razdoblju u kojem vam dijete ima rođendan možete odabrati i temu cijele proslave. Ideje za rođendan se razlikuju kod muških i ženskih rođendana, ali ovise i o godinama djeteta. Bilo bi odlično kada bi vam pozivnica pratila ideju cijele proslave. Neka svi detalji i ukrasi budu u istom tonalitetu kako bi odali dojam nekog novog mjesta, a ne vašeg stana. Iskoristite priliku organiziranja rođendanske proslave za druženje s vašim djetetom i zajedničko stvaranje ukrasa.

1. Rođendani u dvorištu

Ako tražite ideje za rođendan ljeti ili u proljeće kada je vani toplo, možete osmisliti druženje na otvorenom u vašem dvorištu ili vrtu. Ako nemate mnogo mjesta napravite mali igrači park i osmislite aktivnost izrade ukrasa, slatkiša ili igračaka. Djeci će se sigurno svidjeti to što mogu trčkarati vani na toplom.

Druženje na otvorenom može biti uljepšano i gledanjem filmova. Ukrasite svoj dom kao tradicionalno kino, pustite djeci film ili crtić i odmarajte (i čistite nered koji su do tada napravili) dok oni uživaju u kinu na otvorenom.

 

2. Rođendani u stanu

Ako imate dovoljno prostora da u kući ili stanu organizirate proslavu dječjeg rođendana, iskoristite sav prostor koji imate. Gledanje filmova ne mora biti nužno rezervirano za vanjski prostor. Kino dvoranu možete napraviti u svom boravku.

Nabacajte nekoliko deki na pod, namjestite plahte i ukrase i stvorite jedan veliki šator od cijelog boravka ili nekoliko malenih. Kada se djeca smjeste i krenu gledati crtiće imat će dojam kao da su u potpuno novom prostoru. Ovime ćete stvoriti kamp na zatvorenom.

Odlična ideja je uvijek i praćenje trendova pa ukrašavanje kuće u skladu s najnovijim crtićima ili filmovima. Tako su još uvijek popularan izbor Frozen, Minionsi, Harry Potter i drugi.

Igrajte igre kako im nikada ne bi bilo dosadno

Djeca najbolje reagiraju na igre u kojima imaju rekvizite. Tako možete neke uobičajene igre iskoristiti za rođendansku proslavu i uključiti što više djece. Izrada rekvizita prije rođendana neka bude uz druženje s vašim djetetom te mu to također predstavite kao igru.

Izradite rekvizite za fotografiranje

Osmislite igre koje su ujedno i tombola

Djeca uvijek vole dobro natjecanje, a posebice kada znaju da će dobiti poklon na kraju. Osmislite vrlo slične poklone za svako dijete koje dođe. Igra tombole može biti temeljena na pitanjima koja djeca moraju odgovoriti, traženju nekog objekta ili na temelju brzine i spretnosti u trčanju, skrivanju ili zajedničkom radu.

 

Detalji, detalji, detalji

Kako bi ova rođendanska proslava ostala zapamćena djeci ali i njihovim roditeljima, preporučujemo da pazite na detalje. Ukrasite svoju cijelu kuću balonima, igračkama i raznim ukrasima koje možete izraditi sami. Ovisno o temi rođendana birajte boje i materijale koje ćete koristiti.

Zanimljiv štih su božićne lampice koje možete postaviti u kući ili u dvorištu kako bi stvorili atmosferu. Pri izradi torti i kolača također si dajte oduška. Natpisi, šareni papiri i baloni će se djeci također urezati u pamćenje te će baš ovaj rođendan pamtiti kao najveseliji. Kada pripremate ovaj rođendan, budite i vi dijete na par dana.

 

 

Povratak na Net.hr