POTVRDILA ZNANOST

NE VJERUJTE U BAPSKE PRIČE: Vježbanje u trudnoći je itekako poželjno, smanjuje potrebu za carskim rezom

Budućim se majkama savjetuje lagana tjelovježba poput aerobika i vožnje bicikla te pravilna ishrana jer će na taj način vjerojatnije roditi prirodnim putem.

Mnoge se žene boje trenirati u trudnoći jer misle kako to može naštetiti njihovu nerođenom djetetu. Nisu ni svjesne kako na taj način podižu rizik od poroda carskim rezom.

Budućim se majkama savjetuje lagana tjelovježba poput aerobika i vožnje bicikla te pravilna ishrana jer će na taj način vjerojatnije roditi prirodnim putem. Vježbanje u trudnoći potpuno je sigurno za dijete, a rizik od potrebe za carskim rezom smanjuje se za desetinu, pokazuje najnovija studija.

Ljudi su se sramotno obrušili na ovu buduću majku jer vježba dok je trudna, a ona im je pametno odbrusila

Otprilike jedna od četiri trudnoće završava carskim rezom, metodom koja se karakterizira kao sigurna, ali sa sobom nosi moguće komplikacije, kao što su: infekcije, jako krvarenje te potencijalno oštećenje susjednih organa.

“Otkrili smo da fizička aktivnost u kombinaciji s pravilnom prehranom ima stanovite blagodati za dijete, ali i za majku – neće dobiti puno na težini, 27 posto je manji rizik od dijabetesa i manja vjerojatnost da će pri porodu doći do komplikacija zbog kojih je potreban carski rez”, objašnjava prof. Shakila Thangaratinam.

Prijašnja su istraživanja pokazala kako žene koje tijekom trudnoće dobiju mnogo kilograma riskiraju porod carskim rezom, ali stručnjaci smatraju da je glavni krivac pogrešno mišljenje kako u tih devet mjeseci žena mora jesti za dvoje, piše Daily Mail.

Povratak na Net.hr