Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

TEKST PUN HVALOSPJEVA

UGLEDNI GUARDIAN NAHVALIO OVAJ DIO HRVATSKE: ‘To bi mogla postati nova Toskana, ali znatno povoljnija’

U članku autorica spominje gradove poput Rovinja, Pule i Buzeta

Lijepa naša sve se češće pojavljuje u svjetskim medijima u kontekstu turizma. Zahvaljujući prekrasnim otocima, zaljevima i slikovitim gradićima, sada je Istra postala miljenica uglednoga britanskog Guardiana, koji se raspisao o tome kako bi taj komadić Hrvatske mogao postati nova Toskana za milenijalce.

“Istra je poluotok u obliku srca na sjeverozapadu Hrvatske, gdje su brežuljci puni tartufa, a obala blistava. Toskana milenijalaca ima znatno niže cijene, zbog čega privlači daleko mlađe turiste od talijanske destinacije s kojom se često uspoređuje, a s nedavnim jeftinim letovima za Pulu iz Velike Britanije – i daleko je manje britanska. Hrana je pod utjecajem obližnje Venecije, maslinici u unutrašnjosti daju nagrađivana ulja, a more je instagramski plavo”, piše Guardian.

Rovinj, Pula, Buzet…

U članku autorica Eva Wiseman spominje gradove poput Rovinja, Pule i Buzeta, nižući hvalospjeve na račun raznolike gastronomske ponude i prirodnih ljepota.

“Rovinj sa svojim uskim uličicama popločanim glatkim kamenom najbolje dolazi do izražaja kada mu krenete ususret brodom, a ne treba propustiti ni prekrasne vizure koje pucaju na more i otočiće u suton”, piše Wiseman.

Slavni amfiteatar i jeftina hrana

Potom spominje i slavnu Arenu u Puli, u kojoj su se nekad održavale gladijatorske borbe, dok danas služi kao pozornica za brojne koncerte i filmske festivale.

“Maslinovo ulje, sirevi i tartufi samo su neke od delicija koje nudi Istra. Lov na tartufe u istarskim šumama atrakcija je koja privlači brojne turiste. Iako, ruku na srce, većina ih dolazi kako bi kušala ‘crno blago’, koje je u istarskim restoranima posluženo uz domaću paštu i jedno je od najjeftinijih jela na meniju”, piše Guardian.

Povratak na Net.hr