SVE NA JEDNOM MJESTU

SLOVENAC NAPRAVIO BAZU OD 1000 NAJLJEPŠIH HRVATSKIH PLAŽA: ‘Skupio sam hrabrost, dao otkaz, kupio fotoaparat i kamper i krenuo…’

Gregor Balažic osmislio je projekt BeachRex na kojem možete odabrati plažu baš za sebe – za partyje ili odmor, šljunčanu, kamenu ili pješčanu, za avanturiste ili za obitelji…

Vjerojatno najveća baza plaža na svijetu nastajala je 4 godine. Gregor Balažic je napustio posao u velikoj tvrtki, kupio kamper i kameru i sa dobro pripremljenim planom i vizijom započeo svoj put i istraživanje plaža Mediterana. To je rezultiralo ogromnom zbirkom od 50.000 fotografija, 2.500 video snimaka i 3D sfernih snimaka, te više nego 500.000 informacija o vrsti plaže, infrastrukturi i objektima na pojedinoj plaži.

“Još kao dijete obožavao sam onaj čarobni trenutak koji se može doživjeti na onom malom mjestu na kojem more dodiruje zemlju” piše na svom blogu ovaj slovenski pustolov i zaljubljenik u plaže i fotografiju.

Prije nekoliko godina  došao je na ideju da stvori bazu svih plaža na svijetu. “Možda se pitate zašto baš na cijelom svijetu. Zato što volim izazove. Uostalom, moja Slovenija ima samo 4,6 kilometara obale. To i nije neki izazov”, kaže Balažic.  Počeo je istraživati i vidio kako ne postoji stranica ili aplikacija koja bi vam pomogla odabrati pravu plažu.

“Skupio sam svu svoju hrabrost, dao otkaz, kupio fotoaparat i kamper i krenuo”, prisjeća se. Prpputovao je kroz šest mediteranskih zemalja, posjetio i pažljivo dokumentirao 2.500 plaža. Za sada je u bazi 20 plaža iz Slovenije i 1001 iz Hrvatske koje možete pretraživati po mjestu, tipu plaže, ponudi… Odmah ćete saznati i sve što vam treba – od parkirališta i puta do plaže do vremenske prognoze.

Povratak na Net.hr