Sva ljepota prirode

RAJ NA ZEMLJI: Najljepše selo izgleda kao iz bajke

Švicarska je poznata po prirodnim i civilizacijskim ljepotama, i po tome što kao rijetko koja zemlja na svijetu zna uskladiti i ukomponirati ove dvije stvari tako da se čini kao da jedna drugoj pripadaju od postanka svijeta.

Ovo selo se zove Andermatt i i pripada kantonu Uri u blizini Gottharda i Oberalppassa.


Andermatt ima ukupno 1.393 stanovnika. Oko 41 posto teritorija ovog sela se koristi u poljoprivredne svrhe, oko pet posto je pošumljeno, nešto manje od dva posto zauzimaju građevine i ceste, dok je 52 posto prekriveno rijekama, glečerima i planinama.

Pretpostavlja se kako je u antičko doba ovaj prostor bio naseljen Helvetima, ali se sam Andermatt može pronaći tek s pojavom alemanskih plemena koji su se naselili baš na mjestu gde se ovo selo danas nalazi.

Idealna je destinacija za sve ljubitelje skijanja.

Egipatski tajkun preko svoje korporacije trenutno radi na proširenju kapaciteta sela koji će udvostručiti njegovu veličinu.

Kada se radovi završe Andermatt će imati šest novih hotela sa četiri i pet zvjezdica, nešto manje od 500 apartmana, 30 novih vila, golf teren, novi rekreativni centar i dvostruko više ski staza od trenutnog broja.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr