KAKVA REKLAMA!

POZNATI AMERIČKI PORTAL HVALI NAŠE OTOKE: U top 100 ljetnih destinacija uvrstili su čak pet bisera Hrvatske!

‘Ako radite turneju po otocima, morate posjetiti i ove u Hrvatskoj’, tvrde američki stručnjaci

Sada kada je veći dio Europe zloglasni koronavirus uspio staviti pod kontrolu, polako se otvaraju granice i ljudi počinju razmišljati o godišnjem odmoru. Američki portal Business Insider stoga je objavio popis od stotinu otoka koje predlaže za ljetni odmor – a na njemu se našlo čak pet hrvatskih bisera!

Ovaj je popis objavljen još 2018. godine, ali ga na spomenutom portalu svake godine ažuriraju i nadopune voditelji turističkih agencija iz cijeloga svijeta, kao i najpoznatiji svjetski putopisni blogeri. Pogledajte kojih se pet lokacija u Lijepoj našoj ove godine našlo u preporuci Business Insidera.

Vis

“Na otoku nema ni kampova za turiste jer je sve do kraja ’80-ih godina prošloga stoljeća Vis bio vojna baza”, kazala je Renee Sundgren iz Topdeck Travela.

“Kako se otok polako počeo otvarati, stranci iz cijeloga svijeta na Vis su počeli dolaziti kako bi uživali u autentičnome ambijentu, kulturi i kulinarskom delicijama. Svatko tko traži mir, pronaći će ga na predivnim plažama Visa i njihovim skrivenim uvalama”, dodala je.

Šolta

“Na Šoltu ćete se zaputiti kako biste osjetili tradicionalan otočni život i pobjegli od gužve”, rekla je Emma Grimster, glasnogovornica internetskoga portala za uspostavljanje cijena Travel Supermarket.

“Na ovaj se brdoviti otok strmih obala i rustikalnih sela može doći trajektom iz Splita. Šolta je poznata po medu od divljega ružmarina i maslinovu ulju, koje se pravi od plodova više od tisuću godina starih stabala masline. Svi koji dođu na otok mogu kušati lokalne specijalitete”, dodala je.

Mljet

IZ AMERIKE NAM STIŽE REKLAMA KAD NAM NAJVIŠE TREBA! Pazite koja je hrvatska cesta osvanula na popisu ’10 najboljih u Americi’

“Mljet je najistočniji veći otok u Dalmaciji i jedan od najzavodljivijih jadranskih otoka”, izjavio je direktor tvrtke müvTravel Michel Karam.

“Uspostava Nacionalnoga parka otok je učinila atraktivnijim, ali ni od tada na Mljetu nema gužve. Posjetitelji uglavnom gravitiraju ka turističkoj enklavi oko Pomene, a ostatak otoka praktično je netaknut i nudi dozu mira koja stvarno oduzima dah”, dodao je.

Hvar

“Poput većine dalmatinskih otoka, i Hvar ima idilično plavetnilo te pješčane plaže”, rekao je Leon Sicilliano, videoproducent u Business Insideru i Insideru.

“Preporučio bih vam da unajmite moped i njime pokušate obići nepristupačne plaže i zabaviti se. Sam grad Hvar noću je vrlo veseo i živ. Svježu ribu možete naći u mnogim restoranima, a i lokalni kafići imaju dobru ponudu”, dodao je.

Brač

“Hvar i Vis su prekrasni, ali također i vrlo popularni među turistima. Ako tražite nešto malo mirnije, ja bih vam definitivno preporučio Brač”, rekao je izvršni direktor KAYAK Europe John-Lee Saez.

“Brač je nešto jeftiniji od Hvara i pokazuje prirodnu ljepotu Hrvatske. Uživat ćete na bijelim kamenim plažama i u autentičnoj hrvatskoj kulturi. Ako radite turneju po otocima, morate ga posjetiti”, zaključio je.

Povratak na Net.hr