Nova godina na otoku vitalnosti!

Ako još niste odabrali gdje za doček Nove godine, otok vitalnosti, Mali Lošinj nudi niz događanja koja započinju već 27. prosinca nastupom grupe Colonia, zatim slijedi novogodišnji kup u podvodnom ribolovu, novogodišnje kupanje, a sve će to okruniti koncert Jasmina Stavrosa koji će vas uvesti u Novu 2013.

Na Malom Lošinju neće nedostajati odlične zabave uoči dočeka Nove godine pa tako i za ispraćaj stare. Sve počinje nastupom grupe Colonia 27. prosinca, na glavnom trgu.

Novogodišnji kup u podvodnom ribolovu

Entuzijasti SRD ‘Udice’ organizatori natjecanja u podvodnom ribolovu, došli su na ideju da se upravo uoči Nove godine organizira natjecanje u podvodnom ribolovu. Dok je cijela Europa prekrivena snijegom u Malom Lošinju je sasvim ugodno.

Ideja je realizirana 1959. godine, te se tradicija održavanja novogodišnjih natjecanja u podvodnom ribolovu održala do danas.

Natjecanje će trajati od 28. do 31. prosinca uz razna popratna događanja.

Tako je za najmlađe 28. prosinca organizirana izložba na otvorenom na temu: Djeca, more i dupini, razne radionice, prezentacije i igre. Neće nedostajati niti klapske glazbe jer će se za to pobrinuti klapa Godimenti 29. prosinca. Fešti ribolovaca uz koncert klape Kampanel možete se pridružiti 30. prosinca. Sve će se odvijati na glavnom trgu.

Zimsko kupanje i koncert Jasmina Stavrosa

Najhrabriji će također imati priliku da se okupaju na plaži Veli Žal, 30. prosinca.

U većini hotelskih objekata organiziran je doček Nove godine, dok je na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju organiziran prijepodnevni ispraćaj Stare godine i navečer doček Nove godine uz bogati vatromet u ponoć.

Sve počinje od jutarnjih sati uz muziku, harmoniku, bogatu gastronomsku ponudu uz ‘Brudet podvodnih ribolovaca’ (prihod od prodaje brudeta ide u humanitarne svrhe). U Novu godinu sve posjetitelje uvest će Jasmin Stavros.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr