GENIJALNO

NAJBOLJA REKLAMA KOJU SMO MOGLI DOBITI: Ugledni LA Times objavio odličnu reportažu o Hrvatskoj

U uglednom Los Angeles Timesu prije dva dana je objavljena velika reportaža s putovanja kroz Hrvatsku, koju je napisala novinarka i fotoreporterka Margo Pfeiff.

Za razliku od mnogih drugih, reporterka se nije usredotočila na turističke atrakcije kao što su Dubrovnik, Hvar ili Split, nego je kroz tekst popratila Zagreb, Samobor, Jastrebarsko te Rovinj.

U Hrvatskoj je provela nekoliko tjedana, s namjerom da istraži urbane, ali i ruralne dijelove Hrvatske. Priznala je da je riječ o zemlji koju Amerikanci tek otkrivaju.

U Samoboru ju je oduševio stari grad Okić, ali i hrana te Etno kuća u kojoj je provela noć.

Zadivljena ruralnim dijelovima Hrvatske

“Život na selu ne može biti autentičniji i ljepši od ovoga ovdje”, napisala je reporterka koja je pohvalila pristupačnost cijena u Hrvatskoj, odličnu hranu, vino te bogatu povijest i kulturu zemlje.

“U Hrvatskoj ne možete svugdje pronaći lokalne specijalitete. Ljudi putuju da bi kušali i uživali u specijalitetima po kojima je neka regija poznata”, opisala je.

Pfeiff se odlučila za vožnju kroz Hrvatsku, kako bi mogla stati i istražiti pomalo skrivene ili nepoznate dijelove zemlje.

U Hrvatskoj pojela najbolji obrok u životu

Najjači dojam u Zagrebu na nju su ostavili tržnica Dolac, Oktogon, Muzej prekinutih veza te mnoštvo skulptura. Novinarka je pohvalila i štrukle, uspinjaču te pogled na povijesnu jezgru glavnog grada.

Put do Jastrebarskog oduševio ju je zbog mnoštva zelenila i vinograda, ali i ukusne domaće hrane te gostoprimstva obiteljskih gospodarstava.

Besplatna reklama: Hvalospjev o hrvatskoj obali u prestižnom časopisu

Svoje je putovanje kroz Hrvatsku završila u Istri. Očarao ju je Rovinj, ali i Buzet. Najbolji obrok u životu, kako je sama priznala, pojela je u malenom restoranu Toklarija, a skuhao ga je samouki kuhar Nevio Sirotić.

Na svojem putovanju posjetila je i Slunj, Zadar te Kornate.

Povratak na Net.hr