PUTUJTE SA STILOM

LOKALCI BRUTALNO ISKRENO RASPALILI PO TURISTIMA: ‘Ovo su razlozi zašto vas sve mrzimo’

Kao što smo toga itekako jako dobro svjesni, neki turisti svojom nametljivošću i neprimjerenim ponašanjem ponekad utječu na svakodnevni život lokalnog stanovništva. Često se nađu u smiješnim situacijima, pa postanu predmet ismijavanja, ali uglavnom samo jako idu na živce domaćima.

Budalasti turisti, neprimjereno odjeveni gosti ili čisti krkani koji, primjerice misle da je cool zadržavati pješački promet samo da bi oni snimili “savršeni” selfie na Times Squareu ili bilo kojoj drugoj turističkoj znamenitosti koja privlači horde posjetitelja, dižu tlak ljudima koji tu žive i rade.

TURISTI BRUTALNO ISKRENO: ‘Ove zemlje više nikada nećemo posjetiti…’

Nedavni post Redditu, u kojem su tražili od korisnika koji žive blizu takvih turističkih znamenitosti da prosječnim putnicima objasne osnovne stvari koje bi trebali znati, javno je razjasnio barem jednu stvar: nitko na svijetu ne voli nametljive turiste.

Bajunet u lice

U Londonu, skoro svaki turist misli da je zabavno uznemiravati kraljičinu gardu ispred Buckinghamske palače. Oni po pravilu stoje nepomično, ali “ako ih dotaknete, podići će pušku i uperiti bajunet direktno u vaše lice”, piše jedan od korisnika Redita.

London, također, “ne putujte podzemnom željeznicom radim radom između 8 i 10 te 15 i 17. Vjerujte mi”, piše jedan Londončanin.

Rio de Janeiro: Većina nasilja je koncentrirana u nekim dijelovima grada. Bit ćete sigurni ako znate ‘kamo’ i ‘kada’ treba ići.

Karnevlaske parade su prekrasne, ali prava zabava su ulični karnevali.

Venecija bajna

Venecija je poznata kao prekrasno i romantično mjesto, ali se nećete lijepo provesti ukoliko odlučite provjeriti može li se plivati u kanalima.

Osim toga: “Ne jedite pizzu nigdje gdje ne vidite kako je spremljena. Većina lokala nudi duboko smrznuto sranje kakvog ima i u trgovinama gdje živite”, piše jedan Venecijanac.

“Nemojte kupiti maske ili male staklene predmete ako niste na otoku Burano. Ostalo su lažnjaci i ne biste trebali podupirati takvu vrstu ekonomije”, nastavlja.

“I nemojte kupovati ništa od uličnih prodavača jer su ilegalni i mogli biste se naći u problemima”, završava s dobronamjernim savjetima putnicima.

Well said.

A post shared by Fremont Street Experience (@fremontstreet) on

Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu

U Las Vegasu ne trebate se zamarati s pitanjima o “besplatnim ulaznicama za neki show. Moglo bi vam se obiti o glavu i odjednom završite na trgovačkoj konvenciji 4 slušajući kako što bolje prodati svoj proizvod”, upozorava jedan stanovnik Grada Kocke naivne turiste.

“Osim toga, idite u ulicu Fremont. U starijim kazinima i trgovinama ima puno manje ljudi, nešto su jeftiniji i puno više cool”, dometnuo je drugi.

U planinarenje bez vode

Jedna korisnica je opisala situaciju koju jako dobro poznajemo, a članovi Gorske službe itekako.

“Idete li u šetnju Velikim kanjonom (Colorado), ponesite vodu i slojevitu odjeću. Ozbiljno. Količina ljudi koju sam vidjela na toj 10-ak kilometara dugačkoj stazi bez vode je zastrašujuća. Također: bila sam u šetnji kad je sniježilo i bila je ciča zima, a nekoliko kilometara dalje sam bila u tajicama i sportskom grudnjaku. A onda zastanem na dvije sekunde i trebam dvije jakne i rukavice. Temperaturna razlika između ruba i dna kanjona je također luda. Priprmite se na svašta”, napisala je.

A ima i još jedan važno savjet. “Rub kanjona nije za zaje***ciju. Prestanite se kreveljiti po opasnim i oštrim liticama kako biste snimili cool ili odvažne fotografije. Ako sami ne padnete preko ruba, možete odvaliti kamenčugu na ljude koji hodaju po dnu kanjona. Ograde su postavljene s nekim razlogom”, piše.

#GrandCanyonTrail

A post shared by Jenny Torres 💋 (@jennyatorres) on

Bizon će vas satrti

Još jedan korisnik navodi kako turisti često imaju običaj da, na putu za Nacionani park Yellowstone, žele pomaziti bizone koji se obično nalaze pored ceste. Kod ovakvih pokušaja, uporni turisti obično završe na zemlji, u blatu.

“Bizon će vas je**no satrti… Sve što nije popločeno ili nije pješačka staza može vas progutati i bit ćete skuhani na smrt”, pojašnjava.

U Nashvilleu ćete izgledati kao budaletina ako hodate naokolo u kaubojskom šeširu.

“Čitav moj grad [New Orleans] je zamka za turiste i nije svaki dan Mardi Gras”.

Pilgrimage to @olivianewtonjohnofficial's star on the Boulevard

A post shared by Courtney Act (@courtneyact) on

Nemate pojma koliko je to puta popišano

“Staza slavnih u Hollywoodu je doslovno najgore mjesto u čitavom Los Angelesu. Također, ne stavljajte ruke ili lice bilo gdje ni pedlja dalje tih zvijezda. Sve je popišano toliko puta da to ne možete ni zamisliti”, upozorava korisnik naivne turiste.

U Amsterdamu će vas vjerojatno udariti biciklisti ako šećete duž crvene staze.

Od mještana na obje strane Niagarinih vodopada konsenzus je jasan: ne putujte na američku stranu ovog čuda prirode.

#lego

A post shared by @ bigheartkathy on

Jedan korisnik objasnio: “Bio sam na američkoj strani i pitao sam policijskog službenika postoji li nešto što vrijedi posjetiti osim vodopada. On je rekao da nema i da ne idem dalje u grad od vodopada”.

I drugi stanovici se slažu: “Nemojte ići u grad Niagara Falls u državi New York. Ja živim na 45 minuta udaljenosti i nikada ne idem tamo. Samo chillam u Kanadi”.

S tim se slažu i Amerikanci: “Kanadska strana je 2000x bolja” i “Kao Amerikanac, mogu pouzdano reći da preskočite američku stranu i idite direktno na kanadsku stranu”.

❤️. #nyc #timesquare #loveyouguy #patatonemio #iloveyou #dream_image

A post shared by Marìa Falconieri Official © (@maryfalconieri) on

New York, New York

New York je jedan od najpopularnijih destinacija za turiste iz cijeloga svijeta, ali stranici očigledno prave jednu veliku pogrešku.

U New Yorku, naime, postoje velike šanse da će vas pregaziti stampedo ako besplosličarite stanici Grand Central u vrijeme špice.

Jedan korisnik je objasnio: “Ako si u New Yorku, nastavi se kretati. Nemoj stajati nasred pločnika. Nemoj stajati na križanjima razmišljajući preko koje ćeš zebre preći cestu”.

A još je jedan to opisao puno grubljim riječima: “Ovo nije tematski park, ne postoji New York da bi ga ti razvalio na svom Instagramu. Neki od nas ovdje žive i rade. Probudi se!”

View of the one world. Tag us in ur pics

A post shared by New York Tourist (@newyorkcitytourist) on

Što je najgore što se može dogoditi turistu?

Tijekom safari putovanja u Keniji kineskog turista je na smrt izbo kineski vodič nakon što su se posvađali oko “rasporeda sjedenja za večerom”.

Kad je manekenka Robbie Hoffman u bikiniju bacila plastičnu čašu na zaštitara u jednom španjolskom hotelu s četiri zvjezdice, ona i njezin smotani dečko DJ Alex Prospect popili su grdne batine.

Samo zbog jadnog smisla za humor možete dobiti doživotnu zabrana ulaska u Disney World. Nakon što ga je isfrustriralo dugo čekanje, muškarac s Floride je išao pitati koliko će on i njegova obitelj morati čekati sobaricu.

Nezadovoljan dobivenim odgovorom pokušao se našaliti da bi “mogao sagraditi laboratorij za proizvodnju droge prije nego dočeka uslugu”. Službenici zabavnog parka momentalno su upali u sobu, pretresli sve pristune i izdali rješenje zbog neovlaštenog ulaska i doživotno mu zabranili pristup parku.

Srećom za šaljivca iz Disney Worlda, barem nije bio kineski državljanin. Naime, kineska je Uprava za turizam obećala građanima koji se loše ponašaju u inozemstvu da će ih “naučiti lekciju” i da će “regulatori iščeprkati loše ponašanje”.

Ako će neki od najbjesnijih komentatora uopće povjerovati u to, ovo bi zapravo mogla biti doba stvar za lokalce širom svijeta.

Povratak na Net.hr