Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

LASKAVA TITULA

DVA HRVATSKA GRADA UŠLA U EUROPSKU KULINARSKU ELITU: Tu su najbolji restorani po izboru prestižnog vodiča

U Hrvatskoj za sada zvjezdicu Michelina imaju tri restorana – rovinjski Monte, šibenski Pelegrini i dubrovački 360

Dubrovnik i Zagreb uvršteni su kao novi gradovi među 38 europskih destinacija s izborom najboljih restorana u predstojeći Michelinov vodič “Glavni gradovi Europe 2019” koji izlazi 27. ožujka.

Crveni vodič

Uz Dubrovnik i Zagreb, u taj Michelinov vodič za ovu godinu prvi put je dodan i islandski glavni grad Reykjavik, čija je kuhinja i restorani, poput hrvatskih, također impresionirala Michelinove inspektore, prenosi agencija AFP.

Riječ je o tzv. crvenom vodiču ili “Main Cities of Europe” koji putnicima nudi mjesta za jelo i boravak odnosno izbor restorana i hotela u 38 europskih gradova temeljem obilazaka i ocjena njihovih inspektora. U njemu će se za ovu godinu naći i zagrebački i dubrovački restorani, pri čemu se ne otkriva koji su to, ali se dodaje da su Zagreb i Dubrovnik “dvije ključne turističke destinacije u zemlji”.

DOSAD NEVIĐENO U ZAGREBU: Otvara se restoran koji nudi nešto što ovdje uopće ne možete pojesti, obožavat ćete ga

Tri hrvatska restorana

U Hrvatskoj za sada zvjezdicu Michelina imaju tri restorana – rovinjski Monte, šibenski Pelegrini i dubrovački 360, dok to u Zagrebu nema još nijedan, ali se tome nada njih nekoliko, među kojima i, kako se neslužbeno doznaje, restoran Noel.

Michelin je prošle godine u drugom digitalnom vodiču za Hrvatsku predstavio 62 domaća restorana, naglašavajući kuhinju zemlje, dok se treće izdanje tog vodiča za ovu godinu očekuje tijekom ožujka.

Povratak na Net.hr