POŽURITE S PRIJAVOM

DOSTA VAM JE POTRESA I TMURNE SVAKODNEVICE U HRVATSKOJ? Irska nudi posao iz snova – pravi pravcati odmor za dušu!

Ako vam šest mjeseci na udaljenom irskom otoku zvuči idilično, počnite odmah pisati molbu za posao

Otok Great Blasket, smješten uz obalu Irske, traži par (ili dvoje prijatelja) koji će šest mjeseci, od travnja do listopada upravljati četirima vikendicama i njihovim kafićima. Natječaj je prošloga tjedna podijeljen na Twitter profilu otoka.

Također je najavljeno da će broj podnositelja molbe za posao biti ograničen, nakon što su prošle godine za isti posao zaprimili više od 42.000 zahtjeva iz cijeloga svijeta, navodi The Irish Times. Na otoku nema struje ni interneta, a na službenoj stranici savjetuje se posjetiteljima da sami donose pitku vodu jer je to “ograničena roba”.

Iskustvo prošlogodišnjih sretnika

Bračni par iz Dublina Annie Birney i Eoin Boyle bili su sretnici koji su izabrani za upravljanje otokom 2020. godine. Međutim, zbog pandemije se na otok nisu mogli preseliti sve do lipnja, kada su ograničenja popustila.

“Rekao bih da smo o tome razmišljali svih 10 ili 15 sekundi prije nego što smo odlučili: ‘Da, učinit ćemo to!'”, izjavila je tada kroz šalu Birney za Insider pa dodala kako je taj otok bio “cijeli njihov svemir” unatoč tomu što ih je suočio s izazovima poput toga što nema WiFi-ja ni tople vode, a kućanski poslovi moraju se obaviti za danje svjetlosti zbog nedostatka električne energije.

TRAŽI SE ČUVAR TROPSKIH OTOČIĆA: Ovaj posao iz snova na prvu djeluje apsolutno savršeno, ali, kao i uvijek, ima jednu caku

Radni dan započinjao je u devet sati, svakodnevni su zadaci uključivali pripremu vikendica za goste, iako je kafić zbog pandemije i dalje bio zatvoren. U 14 sati sastali bi se i pozdravili goste, odveli ih u njihov smještaj i s mola pokupili sve nužne stvari, uključujući čisto rublje, ugljen i hranu.

Nakon što bi obavili sve poslove toga dana, Birney i Boyle uzeli su vremena za odmor pješačenjem, kupanjem ili opuštanjem uz šalicu čaja, istovremeno uživajući u idiličnome krajoliku.

Požurite, rok je do 22. siječnja

Smješten na nekih pet kilometara od obale Dingle u okrugu Kerry, otok Great Blasket najveći je među skupinom otoka zvanih The Blaskets. Otok je poznat po divljini, prirodi te brdovitu terenu, a imao je svoju ulogu u irskom folkloru i književnosti. Također je dom sivim tuljanima, koji tamo migriraju tijekom kasnoga ljeta.

U natječaju za posao savjetuje se da osobe koje nisu iz zemalja članica Europske unije moraju imati valjanu radnu vizu kako bi se prijavile, a napominje se i da putni troškovi do otoka – nisu uključeni. Visina plaće nije javno istaknuta, već se doznaje tek nakon što vas izaberu.

ZAR OVO NIJE POSAO IZ SNOVA? Virusa nema, život je gotovo normalan, ljudi opušteni, a vi radite u uredu s pogledom na more…

Billy O’Connor, koji je vlasnik vikendica i kafića zajedno sa svojom partnericom Alice Hayes, rekao je za Irish Independent kako su sada odlučili dodati neke kriterije za posao, jer prošle godine kada su počeli dobivati prijave, trebalo im je mjesec dana da ih samo pročitaju. Međutim, dodao je da ove godine očekuju manje prijava zbog pandemije.

Prijave za ovaj posao iz snova traju do petka 22. siječnja. Ako vam šest mjeseci na udaljenom irskom otoku zvuči idilično (a ograničenja putovanja dopuštaju), možete saznati više informacija i prijaviti se OVDJE.

Povratak na Net.hr