BOMBA OD TEKSTA

BRITANKA POSJETILA NAŠ MANJE RAZVIKANI OTOK I PODIJELILA DOJMOVE: ‘Savršeno mjesto za opuštanje nakon karantene’

Autorica teksta, podrijetlom iz Hrvatske, provela je ovdje neko vrijeme i opisala svoje iskustvo za ugledan britanski portal

“Lako ju je promašiti jer se nalazi u blizini dvaju najnapučenijih hrvatskih otoka – Hvara i Brača, ali Šolta također zaslužuje pozornost turista”, započinje britanski Telegraph u članku posvećenomu biseru Lijepe Naše, koji, istina, nije ni blizu razvikan u tolikoj mjeri kao ova dva prethodno spomenuta.

Nepoznata za velik broj Britanaca

“Budući da je Hrvatska reagirala na pandemiju oštro i na vrijeme, Šolta je otvorena za turiste”, piše Telegraph u nastavku. Šoltu je nazvao savršenim mjestom za opuštanje nakon karantene.  Autorica teksta, podrijetlom iz Hrvatske, provela je neko vrijeme na Šolti i opisala svoje iskustvo.

“Šolta je nepoznata za velik broj Britanaca. U Hrvatskoj se ovaj otok smatra predgrađem Splita. Kada bi barem svako predgrađe imalo masline, vinograde i prelijepo Jadransko more”, ističe novinarka Mary Novakovich.

“Ljudi sjede u kafićima uzduž rive. Šetajući osjećam miris iz restorana i čujem ulične svirače kako sviraju narodnu glazbu”, opisala je. Otkrila je i da je probala lokalnu ribu i maslinovo ulje te je pohvalila okus. Iako je mislila da je Šolta pomalo napuštena, kada je došla u Stomorsku, shvatila je da je to zapravo jedan užurbani otok s mnogo ljudi.

Novinarka podrijetlom iz Like

“Ipak, nije to gužva koja se može usporediti s onom na Hvaru ili Braču”, dodala je. Zbog hrvatskoga prezimena, Mary Novakovich su ondje neprestano ispitivali pripada li nekoj od obitelji sa Šolte.

“Stalno sam morala ponavljati da sam podrijetlom iz Like”, otkrila je pa priznala da bi planine, na koje je naviknula svakoga dana, rado zamijenila za more u Dalmaciji.

“Plaže su divne. Ne volim pijesak pa me razveselilo što su skoro sve plaže na Šolti bile šljunčane ili stjenovite”, zaključila je Novakovich za Telegraph.

Povratak na Net.hr