Bivši specijalci turistima nude avanturu života

Bivši pripadnici specijalnih postrojbi hrvatske vojske četiri su godine radili na projektu, a svi koji vole avanturu mogu je iskusiti na kopnu, zraku, u vodi i pod zemljom.

Kada je prije nekoliko godina dvadesetak pripadnika specijalnih postrojbi MORH-a umirovljeno, za iskusne ‘vojničine’i adrenalinske ovisnike ipak još nije bilo vrijeme za ‘predaju’. Umjesto da se pridruže brojnoj masi umirovljenika i otpočnu usporeniji životni tempo, dugogodišnji suborci i prijatelji odlučili su nastaviti radni vijek bavljenjem pustolovnim turizmom.

Svoje specijalne vještine iz vojničke obuke poput ronjenja, skakanja s padobranom, snalaženja u prirodi bez hrane i vode, pretočili su u nekoliko adrenalinskih projekata, među kojima je najzanimljiviji Mačak u vreći.

‘Četiri smo godine radili na ovom projektu, a u njemu adrenalinskim ovisnicima nudimo gotovo sve što se pod pustolovnim turizmom može podrazumijevati’, oslikava bivši specijalac, sada suvlasnik tvrtke Nemo – Adria Rene Cipovec napore svojih kolega uloženih na novom poslovnom poduhvatu.

Cipovec ne otkriva puno o projektu koji starta polovicom svibnja ove godine, jer mu ističe, samo ime kaže da krije puno toga pustolovnog i zanimljivog, ali niti jedan sudionik do kraja projekta neće znati što će ga sve ‘snaći’ u ovoj avanturi.
No neke stvari su izričito jasne – unatoč dugogodišnjoj borbi s hrvatskom administracijom – nekadašnji bojovnici, sada turistički djelatnici, ishodili su sve potrebne dozvole za obavljanje pustolovnog turizma.

‘Nije lagano biti u ovoj branši, ponekad mi se čini da je lakše bilo na bojnom polju, nego uhvatiti se ukoštac s hrvatskom administracijom, propisima, zakonima, pravilnicima… No mi želimo raditi sve po zakonu, pa smo zato toliko dugo pripremali projekt’, pojašnjava suvlasnik tvrtke Nemo – Adria. Ujedno ističe da su svi sudionici njihovih pustolovnih događanja osigurani, ali su i mjere predostrožnosti podignute na maksimum.

‘Upravo zato jer smo bivši specijalci dobro znamo od kuda vreba opasnost i kako se tijekom neke pustolovine zaštiti od nje. Uz svakog našeg ‘pustolova – amatera’ dolazi po jedan bivši specijalac, sada instruktor. Na sve pazimo, a kako bi našim korisnicima pružili maksimalan užitak u sadržajima koje smo planirali, ističe.

Iako detalje ne otkrivaju, projekt podrazumjeva akciju na kopnu, zraku, vodi te čak i pod zemljom na više od 10 tisuća četvornih metara. Što su točno u prvom ovogodišnjem jedinstvenom pustolovnom projektu pripremili nekadašnji pripadnici elitnih borbenih postrojbi, svi zainteresirani mogu otkriti već za 999 kuna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr