BOŽIĆNE ATRAKCIJE

ADVENT U ZAGREBU MEĐU 15 NAJBOLJIH U SVIJETU: CNN nas je uvrstio na svoj prestižni popis, evo što im se najviše sviđa

Zagreb, koji je dvije godine zaredom dobio nagradu za najbolji europski advent, sada se našao i na CNN-ovom popisu 15 najboljih božićnih sajmova u svijetu.

CNN je na svoj popis 15 najboljih božićnih sajmova u svijetu uvrstio i Zagreb.

Brojne atrakcije u ulicama oko glavnog trga

Božićni šoping ne mora značiti bjesomučno guranje kroz trgovine i kupovinu u zadnji čas ili traženje popusta na Internetu. CNN tako savjetuje spajanje putovanja i kupovine božićnih poklona i daje popis 15 najboljih božićnih sajmova u svijetu, od kojih se onaj zagrebački našao na 14. mjestu.

Nisu propustili spomenuti ni to da je Zagreb dobio nagradu za najbolji božićni sajam dvije godine za redom.

‘Advent u Zagrebu dobio je nagradu ‘best Christmas destination’ od portala European Best destinations, dvije godine za redom. Na ulicama koje okružuju Trg bana Josipa Jelačića, brojne atrakcije uključuju ledene skulpture, pop-up barove, štandove s hranom i vanjske glazbene pozornice’, pišu.

‘Ples na ulici uz jelo i piće’

Čak postoji i područje posvećeno ‘fuliranju’, gdje posjetitelji mogu plesati na ulici i jesti i piti koliko im srce poželi’, piše CNN i dodaje da je posebna atrakcija Veseli Božićni tramvaj koji djeci, ali i odraslima, nudi obilazak centra grada u tramvaju s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima.

Na CNN-ovom je popisu na prvom mjestu božićnih sajmova onaj u francuskom Strasbourgu, a spominju još i Beč, MOntreal u Kanadi, Prag, Firencu, Krakov, Birgmingham, Kopenhagen, Berlin, Bruxelles, Barcelonu, Stockholn i New York.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr