POZNATO TURISTIČKO ODREDIŠTE

POTRESNI PRIZORI IZ NAMIBIJE: Pronađene na tisuće mrtvih beba tuljana, pa što se to događa?!

Vjerojatni uzrok je nedostatak riba, njihova glavnog izvora hrane, a drugi bi razlozi mogli biti otrovi ili bolesti

Broj mrtvih tuljana pronađenih na namibijskoj obali popeo se na više od 7000, objavila je u petak neprofitna skupina Ocean Conservation Namibia (OCN).

OCN je priopćio da su prošli tjedan tisuće mrtvih mladunaca tuljana pronađeni na obali na poluotoku Pelican Point, turističkom odredištu poznatom po koloniji tuljana i jatu dupina.

Pomorski biolog s OCN-a Naude Dreyer rekao je da su istrage proteklog tjedna otkrile veliki porast u broju uginulih ženki. “Naišli smo na uginulu mladunčad tuljana i mnogo uginulih odraslih ženki”, rekao je.

On je kazao da su se istrage uglavnom koncentrirale na plažu Pelican Pointa, tako da bi ukupan broj uginulih tuljana mogao biti veći.

Ministarstvo ribarstva i morskih resursa priopćilo je prošli tjedan da će poslati uzorke u Južnu Afriku kako bi se utvrdio uzrok uginuća.

Dreyer je rekao da to još nije učinjeno zbog strogih smjernica za otpremu u takvim situacijama.

“Trudimo se pronaći odgovore s obzirom na složenu prirodu istraga u kojima ni sami ne znamo što tražimo”, rekao je.

OCN je prošli tjedan rekao da je vjerojatni uzrok nedostatak riba, njihova glavnog izvora hrane, u vodama Pelican Pointa, a drugi bi razlozi mogli biti otrovi ili bolesti, što se ne može isključiti bez potpunog istraživanja.

Povratak na Net.hr