banner

UŽASNA PRIČA

POTRESNA ISPOVIJEST ZLOSTAVLJANE ŽENE: ‘Moj muž je u zatvoru jer me pretukao, ali mi strašno nedostaje. Izgubljena sam bez njega’

‘Nasilnici znaju uvjeriti žrtvu da je ona odgovorna za zlostavljanje’

U popularnoj kolumni ‘Dear Deirdre’ britanskog tabloida The Sun svakodnevno se mogu pročitati manje i veće životne drame osoba koje su odlučile potražiti savjete Deirdre Sanders vezano za probleme u kojima se nalaze. Jedna od novijih ispovijesti prilično je potresna, Deirdre se javila žena čiji se suprug trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog nasilja u obitelji, gdje čeka suđenje.

Slomio joj je ruku, došla je krvava na hitnu

Muškarac je iza rešetaka zbog toga što je prema ženi bio veoma nasilan, sama ga nije htjela prijaviti, učinili su to djelatnici hitne pomoći gdje je morala potražiti pomoć zbog obilnog krvarenja i slomljene ruke. Oni su tada po dužnosti pozvali policiju jer su ozljede bile preozbiljne da bi to samo tako pustili.

‘Osjećam se izgubljeno’

“Znam da to zvuči apsurdno, ali osjećam se grozno zbog ovoga što prolazimo. Zajedno smo 17 godina. Osjećam se izgubljeno bez njega, a znam da će bit bijesan i htjeti osvetu. Meni je 39, a njemu 41.

‘Nasilnici znaju manipulirati žrtve’

Deidre joj je odgovorila nekim činjenicama o zlostavljačima. “Nasilnici znaju uvjeriti žrtvu da je ona odgovorna za zlostavljanje. No, on je odgovoran za svoje ponašanje i za kaznu koju će (nadam se) dobiti. Godinama si žrtva nasilja i teško ti je zamisliti drugačiji život. Možda bi bilo dobro da policiji izneseš svoje strahove vezane za njegovu potencijalnu osvetu i obratiš se udrugama koje se bave obiteljskim nasiljem, odgovorila joj je Deidre.

Povratak na Net.hr