VELIKA POBJEDA

POKAZAO JE SVOJE LICE BEZ ŠMINKE PRVI PUT NAKON 10 GODINA: ‘Ljudi se odmicali od mene, nekad mi i dobacivali’

Roger je počeo izbjegavati plaže, bazene, ili raditi u javnosti bilo što zbog čega bi se oznojio. Nema veza s vitiligom nego njegovim skrivanjem – kako bi pokrio bijele mrlje, koristio je debele slojeve šminke

Roger Monte s 23 godine primijetio je kako mu koža na nekim dijelovima gubi pigment, a ubrzo mu je dijagnosticiran vitiligo. Iako je u pitanju neopasni poremećaj koji nije zarazan, Roger se počeo izolirati od svijeta.  Ionako narušenog samopouzdanja zbog izgleda, stvar su dodatno pogoršali stranci – neki su očigledno držali distancu i odmicali se ako bi im se približio, drugi su čak i dobacivali ružne komentare, prenosi Bright side.

Roger je počeo izbjegavati plaže, bazene, ili raditi u javnosti bilo što zbog čega bi se oznojio. Nema veza s vitiligom nego njegovim skrivanjem – kako bi pokrio bijele mrlje, koristio je debele slojeve šminke koje bi se onda počele topiti.  U skrivanju je proveo gotovo 10 godina, sve dok 2016. nije skupio hrabrosti i povjerio se ekipi u teretani.

‘Imam 33 godine i imam vitiligo’

Puni podrške, oni su ga uvjerili da se ne treba skrivati i nagovorili ga da na Instagramu objavi fotografiju bez šminke.

Podrška koju je dobio konačno ga je ohrabrila da se nakon 10 godina prestane skrivati.

A njegov dobar izgled primijetili su fotografi pa je počeo raditi i kao model.  No više od profesionalnog uspjeha Rogera raduje poruka koju njegova priča šalje – nada se da će njegove fotografije pomoći drugima da prihvate sebe i svoju prirodnu, jedinstvenu ljepotu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr