ZA SJESTI I PLAKATI

PAR OSVOJIO JACKPOT OD 1,5 MILIJARDU KUNA: Nažalost, nisu vidjeli ni lipe – zbog jednog prokleto banalnog propusta

Aplikacija im je javila da su njihovi brojevi dobitni i oni su se ponadali da su postali prljavo bogati. Eh, da barem nisu zaboravili uplatiti listić!

Ovaj mladi par trebao bi biti upisan u najveće pehiste svih vremena. Naime, osvojili su jackpot u iznosu od 182 milijuna funti (više od 1,5 milijardu kuna) na internacionalnoj lutriji Euromillions nakon što su se tijekom izvlačenja pojavili njihovi brojevi – ali zbog epskog promašaja s uplatom ostali su kratkih rukava.

Rachel Kennedy (19) i Liam McCrohan (21) iz Hertfordshirea bili su “potpuno slomljeni” kada su shvatili da su u popularnoj igri na sreću pogodili baš sve brojeve, ali na kraju nisu osvojili ništa. Igrali su iste brojeve pet tjedana zaredom – 6, 12, 22, 29, 33, 6 i 11 – i upravo su ti brojevi izvučeni u petak.

Na Rachelinu računu par je postavio nalog za automatsku uplatu listića svaki tjedan, ali kako ona prošloga tjedna nije imala dovoljno novca na računu, uplata nije bila izvršena. Ipak, aplikacija Euromillionsa javila joj je da su njezini brojevi dobitni i ona se ponadala kako su postali milijunaši.

Već su zamišljali kuću i auto iz snova

“Na aplikaciji je pisalo ‘pobjednička kombinacija’ i pomislila sam da smo osvojili jackpot. Pozvala sam dečka i mamu u sobu i oni isto nisu mogli vjerovati. Odlučili smo ih odmah nazvati. Okrenula sam broj misleći kako sam osvojila 182 milijuna funti, ali oni su mi rekli da imam ispravne brojeve, ali da nisam imala dovoljno novca na računu pa moj trajni nalog za uplatu listića nije mogao biti izvršen. U jednome trenutku bila sam na vrhu svijeta, a kada smo saznali što se dogodilo, Liam se uznemirio još više nego ja”, ispričala je Rachel za The Sun.

Naime, Rachelin dečko već je počeo planirati što će on i njegova djevojka učiniti sa silnim novcem kada ih je katastrofalna vijest udarila poput malja.

“Ona je bila prilično opuštena, ali ja sam u glavi već bio potrošio sav novac. Sasvim me slomilo kada je čovjek preko telefona rekao da uplata nije prošla. Već sam zamišljao našu kuću i auto iz snova. Iskreno, malo me bilo ponijelo”, priznao je Liam.

Novac otišao sretniku iz Švicarske

Rachel vjeruje da su brojevi koje su cijelo vrijeme igrali za njih zapravo nesretni i odlučili su odabrati drugu kombinaciju za sljedeće izvlačenje.

“Igrali smo iste brojeve pet tjedana zaredom, ali zapravo imamo dvije kombinacije koje igramo. Jedna su naši obiteljski rođendani, a druga su slučajno odabrani brojevi i baš je ta kombinacija bila dobitna. Te brojeve više nećemo koristiti. Nikada nisam ništa osvojila i baš nemam sreće u takvim stvarima”, zaključila je Rachel.

Jackpot Euromillionsa u iznosu od 182 milijuna funti, koji su trebali osvojiti Rachel i Liam, na koncu je otišao u džep jednoga sretnika iz Švicarske.

Povratak na Net.hr