HVALILI SE NA FEJSU...

OVOME SE NISU NADALI: Roditelji napali školu jer se učenici ne vraćaju u klupe, u odgovoru im poslali slike njihove djece: ‘Upravo je ovo razlog’

Dužnosnici se brane kako su samo htjeli ukazati kako se krše mjere, no neki roditelji kažu da su to doživjeli kao prijetnju

Nakon što je jedan roditelj poslao više poruka žaleći se jer se škola u njegovom okrugu nije vratila nastavi uživo, školski dužnosnik odgovorio je e-mailom koji je žestoko podijelio javnost.

Paul Rafalowski, pomoćnik nadzornika škole  okrugu Middlesex američkog New Jerseya, u odgovoru je istaknuo kako je glavni razlog za on-line nastavu to što sto zajednica nije ozbiljno shvatila protuepidemijske te je mailu priložio fotografije dotičnog roditelja i njegova sina  koji se nedavno sanjkao s prijateljima, mimo propisanih epidemioloških mjera

“Na primjer, znamo da roditelji i učenici ne slijede smjernice koje detaljno opisuju važnost socijalnog udaljavanja i nošenja maski”, napisao je u poruci, prenosi lokalni portal.

‘Upravo ovo pokazuje zašto smo u virtualnoj nastavi’

“U konkretnom slučaju, dobili smo niz fotografija koje ilustriraju kako je ovo upravo razlog zašto naša školska zajednica ostaje u fazi 1 (virtualnoj nastavi)”, rekao je Rafalowski u mailu. “Kao što možete vidjeti na priloženim fotografijama, vi i još četiri odrasle osobe družite se u neposrednoj blizini bez maske. Nadalje, druga fotografija ilustrira 16 djece, sve u neposrednoj blizini bez maske. ”

Rafalowski se također pozivao na brojeve novozaraženih u tom okrugu od siječnja kao razlog zašto su i dalje ne provode nastavu uživo.  “U krajnjoj liniji, našu školsku zajednicu nećemo podvrgavati potencijalnom riziku i izloženosti koje proizlaze iz očitog nepridržavanja istih smjernica na koje tražite da se referiramo”, rekao je Rafalowski.

Roditelji tvrde da ih se proziva jer se bune

Roditelj, čije je ime redigirano u screenshotovima e-maila poslanog medijima, podijelio je odgovor škole s ostalim članovima zajednice, što je izazvalo ljutit odgovor ostalih roditelja. “Moj sin je na jednoj od 16 slika. Ima 7 godina. Bio je vani. Sanjkao se s nekoliko prijatelja. Na privatnom vlasništvu ”, napisao je Roger Sanchez u e-mailu članovima vijeća i školskog odbora općine.

“Bilo je u najmanju ruku zabrinjavajuće vidjeti kako se slika mog sina koristi na taj način”, rekao je Sanchez, dodajući kako misli da školski odbor izdvaja i proziva roditelje koji se najglasnije bune protiv virtualnog učenja. Neki idu korak dalje i tvrde kako se osjećaju kao da im je slanje fotografija izravna prijetnja.

Školski nadzornik Frederick Williams u srijedu je stao u  obranu svog zamjenika Rafalowskog, rekavši da je e-mail odgovor na poruku roditelja koji ekstremno postavljao protiv nastave na daljinu.

‘Poanta je bila pozvati na poštivanje mjera’

Williams je rekao da ni on ni Rafalowski nisu znali imena djece na fotografijama i da je pomoćnik nadzornika zamaglio dječja lica prije nego što je poslao mail. Nn+avodi kako su fotografije “poslane kao dokaz koji potvrđuje našu zabrinutost”. nakon što su objavljene na Facebooku.

“Smisao ovog maila bio je  ‘nosimo maske – smanjimo širenje’,  Nitko od mojih administratora ne prijeti djeci, niti im  se osvećuje.”  Gradonačelnik Middlesexa John Madden rekao je kako misli da ovakvo slanje fotografija nije ispravna reakcija, ali ističe kako su školske vlasti neovisne i ne odgovaraju lokalnoj upravi.

Grad ne može ništa

“Slike  su bile vrlo neprikladne. Smatram da je to vrlo neprihvatljivo i vrlo neprofesionalno”, rekao je i dodao  je vijeće u utorak preplavljeno pozivima frustriranih roditelja koji traže ostavke članova školskog odbora. Gradonačelnik je rekao da vijeće općine ostaje neovisno od školskog sustava i da ne može poduzeti ništa. Ipak, ističe kako ne vjeruje da su roditelji na meti zbog prigovora.

“Osjećam se jako loše zbog roditelja. Jako su strastveni zbog povratka svoje djece u školu i razumijem da se osjećaju frustrirano,“ rekao je. „Ali ne možemo poduzeti nikakve mjere. Moramo se pridržavati zakona”, rekao je.

Williams je rekao da se i administratori, učitelji i zaposlenici nadaju da će jednog dana dani učenja na daljinu ostati iza njih. “Želimo da se naša djeca vrate u školu. Ne želimo da su stalno kod kuće – rekao je Williams. “To nije isto okruženje i ov postaje izuzetno stresno za sve.”

Povratak na Net.hr