DUŽINE 516 METARA

OTVOREN NAJDULJI PJEŠAČKI VISEĆI MOST NA SVIJETU: Između ljudi i rijeke ispod je – 175 metara slobodnog pada…

Most se nalazi u općini Arouci, po kojoj nosi i ime – ‘516 Arouca’, a drže ga čelični kablovi. Dojmovi posjetitelja? ‘Iz srca vam savjetujem da dođete čak i ako kao i ja patite od vrtoglavice, moram priznati da mi se uopće nije zavrtjelo’

Na sjeveru Portugala u četvrtak je otvoren najdulji viseći most za pješake na svijetu postavljen 175 metara iznad rijeke Paive.

Most je dug 516 metara i dulji je od visećeg mosta “Charles Kuonen” postavljenog 2017. u švicarskim Alpama koji je držao dosadašnji rekord.

Most se nalazi u općini Arouci, po kojoj nosi i ime – “516 Arouca”, a drže ga čelični kablovi.

‘Ključna atrakcija’ za regiju

“Premda je most završen već neko vrijeme, ovo svečano otvorenje važno je jer nam omogućuje da ponovno započnemo s turističkim aktivnostima”, rekla je gradonačelnica Arouce, Margarida Belem, ocijenivši da je most “ključna atrakcija” za regiju.

“Živim ovdje i kada sam prvi put čuo da se govori o ovom projektu, nisam u to zaista vjerovao. Ali danas sam jako ponosan što živim ovdje”, rekao je mještanin Marcio Soares.

“Iz srca vam savjetujem da dođete čak i ako kao i ja patite od vrtoglavice, moram priznati da mi se uopće nije zavrtjelo”, dodao je drugi, Rui Brandao.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr