I HRVATI U TRENDU

OTKRIVENO: Trend orgijanja, trojaca i otvorenih veza stigao i u Hrvatsku!

Sedamnaest posto od tisuću Amerikanaca u dobi od 18 do 44 godine uključeno je u neku vrstu seksualne aktivnosti s nekim tko nije njihov partner, ali uz odobrenje partnera, pokazuje velika anketa provedena u Americi.

Taj broj opada kako se godine povećavaju te je tako samo devet posto ljudi u dobi od 45 do 64 godine učinilo isto i tek tri posto onih koji imaju više od 65 godina.

Otvorene veze

Prijašnje istraživanje pokazalo je da je jedan od pet Amerikanaca i Amerikanki bio u otvorenoj vezi, prenosi Slobodna Dalmacija analizu iz časopis Glamour. Zanimljivo, i hrvatski stručnjaci navode da su trend ‘otvorene veze’, dakle kada se partneri slobodno seksaju s kime god žele, a i mnogi slični trendovi došli i u našu zemlju. Tako je, čini se, trend orgijanja, trojaca i otvorenih veza stigao i u Hrvatsku. To se može zaključiti i iz brojnih oglasa u novinama i na netu, u kojima parovi traže mladiće i djevojke, a neki od njih otvoreno i navode kako su u vezi ili braku, ali imaju dopuštenje da ‘šaraju’ sa strane.

Riječ stručnjaka

A evo što o razlozima kaže jedan američki psiholog.

“Otvorene veze su bile karakteristike gay veza, ali sada sve više hetero parova prakticira takav seks sa strane, a koji ne smeta njihovom partneru – partnerici. Seksualnost se radikalno mijenja. Takav seksualni odnos, koji je sveden samo na uživanje bez nekih dubljih emocija, postaje jako prihvatljiv. Problem se može pojaviti samo ako se uključe emocije, tada to onda predstavlja problem za otvorenu vezu koja trpi seks sa strane, ali ne trpi ljubav sa strane”, kaže taj psiholog, navodeći da partneri zbog toga često inzistiraju da družice ili ‘drugovi’ za seks budu 10, 15 i više godina mlađi, jer se tako, bar na neki način, zbog jaza u godinama sprečava da se seksualni odnosi pretvore u ljubav.

Stariji imaju svoju vrstu zabave

Jedan od novih trendova je i ‘trojac’, dakle kada mladić i djevojka koji su u vezi pozovu treću osobu, najčešće djevojku, no sve je više i djevojaka koje žele uživati s dva mladića. Trojci se najčešće rade između 18 i 40-te godine života. No, i oni stariji od 40 imaju svoju zabavu – oni sve češće idu na zabave na kojima se događa suglasno izmjenjivanje partnera, popularno swinganje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr