UHVATITE IH NA DJELU

ODVJETNIK OTKRIO KAKO RASKRINKATI LAŽLJIVCA: Iskoristite ovaj trik idući put kada posumnjate u nečiju iskrenost

Idući put kada pomislite da vas netko ‘mulja’, uvjerite se u njihovu (ne)iskrenost pomoću ovog trika

Ponekad je lagano prepoznati kada vam netko laže, no drugi su ponešto vještiji u skrivanju istine.

Šesto čulo za raspoznavanje laži ponajviše trebaju odvjetnici pa je Michael Mandell, odvjetnik specijaliziran za slučajeve tjelesnih ozljeda, na TikToku podijelio jednostavan trik pomoću kojeg ćete raskrinkati lažljivce.

NE DAJTE SE PREVARITI: Stručnjaci kažu da prilično lako možemo otkriti kad nam netko laže, treba samo obratiti pažnju na jednu stvar

“Trik koji će vam pomoći u razotkrivanju lažljivca”, naziv je videa koji je dosad pregledan gotovo milijun puta.

Ako sumnjate u istinitost nečije priče, odvjetnik savjetuje da vam ju ponovi. “Iskreni ljudi dodaju činjenice i sjećaju se više detalja dok ponavljaju svoju priču. Lažljivci obično zapamte svoju priču i ne mijenjaju ju”, objasnio je Mandell.

“Jedan trik je da ih pitate da vam ispričaju priču unatrag. Natjerat ćete ih na razmišljanje, a više napora znači više laži”, zaključio je.

@lawbymike

Stop falling for people’s lies! Watch this #law #lies #lawyer

♬ Whoopty – CJ

Ekipa u komentarima zahvalila mu je na korisnom savjetu koji će primjenjivati u svom životu.

ŽAO NAM JE ŠTO OVO MORATE ČUTI, ALI… Dobre su šanse da vaš pas laže. Ne vjerujete? Pogledajte ovo

“Svi ovo isprobavaju sa svojim partnerima?”, “Zbog ovoga ću lagati još bolje”, “Počet će se nervozno smijati dok pričaju svoju laž unatrag”, “Oduvijek sam mislio da lažljivci nisu dosljedni sa svojim pričama”, pisali su odvjetniku.

Inače, stručnjaci su nedavno otkrili da lako možemo otkriti kada nam netko laže, i to tako što će lažljivci uglavnom oponašati ponašanje i govor tijela osobe s kojom razgovaraju.

Naime, mozgu je teže lagati nego reći istinu pa kada lažemo oponašamo svoje “žrtve”. Naše misli toliko su zaokupljene laganjem da nemamo kontrolu nad govorom tijela pa uglavnom nesvjesno oponašamo ono što vidimo kod drugih.

Povratak na Net.hr