KAD POČINJETE?

ULTIMATIVNA VJEŽBA ZA TOPLJENJE KILA: Izvodite je samo 15 minuta dnevno i vidjet ćete čudesne rezultate

Da biste osjetili sve prednosti ovog sporta, dovoljno je 15 minuta dnevno, a 30 minuta redovitog i pravilnog trčanja učinit će čudo za vašu formu, zdravlje i raspoloženje

Tražite li idealnu proljetnu tjelesnu aktivnost u prirodi, s minimalnim troškovima, odaberite trčanje. Dobre tenisice i dobra volja sve su što vam treba, a blagodati za zdravlje, raspoloženje i samopouzdanje su višestruke. Evo zašto već danas trebate nabaviti dobre tenisice i krenuti trčati!

Trčanjem do čvrstih i vretenastih mišića

Trčanje bolje učvršćuje sve mišiće tijela nego bilo kakav trening u teretani. Kontakt s tlom pri svakom koraku uzrokuje vibracije koje, u kombinaciji s kontrakcijama mišića tipičnim za tu sportsku aktivnost, potenciraju tonificirajući učinak trčanja na mišiće.

Trčanje poboljšava raspoloženje i koncentraciju

Trčanjem se potiče lučenje endorfina, takozvanog “hormona sreće”. Ako još k tome trčite u prirodi, odnosno u ambijentu u kojem je zrak čist, mozak prima povećanu količinu kisika, što je odlično za koncentraciju i pamćenje. Istraživanja su pokazala da može smanjiti simptome demencije kao i zaštititi mozak od Alzheimerove bolesti.

Trčanje podiže samopouzdanje

Ovaj sport izgrađuje samopouzdanje kao gotovo nijedna druga tjelesna aktivnost. Trčanjem oštrite um, pobjeđujete granice koje sami sebi postavite i brusite odlučnost. Sami možete određivati tempo i intenzitet vježbe, kao i vrijeme koje vam odgovara. Dakle, sve je na vama. Brojna su istraživanja pokazala kako samo 30 minuta trčanja dnevno uvelike umanjuje mogućnost depresije.

Trčanjem protiv pretilosti, dijabetesa tipa 2 i hipertenzije

Istraživanja su pokazala da trčanje čini čuda u prevenciji pretilosti, dijabetesa tipa 2, bolesti srca, visokog krvnog tlaka, a pomaže i u borbi protiv alergija. Trčanje je jedna od najučinkovitijih metoda razvijanja kardiovaskularnog zdravlja. Budući da se radi o vježbi visokog intenziteta, ono snažno utječe na rad srca i krvnih žila, što znači da vam se tjelesna sprema može popraviti relativno brzo ako trenirate marljivo i razumno.

Trčanje jača noge i leđa

No, morate biti oprezni pri izboru obuće. Tenisice za trčanje moraju imati takozvane “antishock” potplate sa zračnim jastucima koji sprječavaju nastanak mikrotrauma koje mogu uzrokovati neugodne bolove i probleme u gležnjevima, koljenima i lumbalnoj zoni. Birajte pouzdane i provjerene modele i zamijenite tenisice nakon pretrčanih 500-injak kilometara. Modeli adidasa UltraBOOST savršeno se prilagođavaju stopalu, osiguravaju potpunu stabilnost i lakoću pri trčanju. Novi modeli sadrže i tehnologiju Fit Counter integriranu u petu tenisice koja smanjuje pritisak na Ahilovu tetivu te omogućuju potpunu slobodu pokreta. U tenisicama se nalazi i BOOST materijal od energetskih kapsula koji pruža veći povrat energije od bilo kojeg standardnog materijala.

FTW Hero – Men Caged

Trčanje za ljepšu i zategnutiju kožu

Muči li vas celulit i siva umorna koža, trčanje je odličan izbor. Kako je za celulit krivac, između ostalog, loša cirkulacija, trčanjem i brzim hodanjem potiče se cirkulacija i sagorijevaju nakupljene masnoće. Poticanje cirkulacije odrazit će se i na kožu koja će biti zategnutija i svježija.

Trčanje je dostupno svima

Bez obzira koliko godina imate, kakve su vam navike, gdje živite… intenzitet i ritam trčanja se mogu prilagoditi svakoj osobi. Trčanje je vrlo individualna aktivnost, uvijek je to borba čovjeka sa samim sobom i vlastitim mogućnostima i ograničenjima. Ne morate se uspoređivati ni s kim, jer svaki trkač ima svoje individualne planove i ciljeve, neovisne o drugima. Svakog dana osjetit ćete koliko vaše tijelo može, jeste li sposobni istrčati koju dionicu više nego prethodni put, možete li u određenom trenutku više “povući”, jeste li se umorili više ili manje. Učinci su instantno primjetni, a to će vam sigurno podići razinu volje i htijenja da nastavite.

 

Više o najboljim savjetima kako se pripremiti za sezonu trčanja pročitajte u velikom adidasovom specijalu!


Telegram Studio

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s adidasom i po najvišim uredničkim standardima Telegram Medije.

Povratak na Net.hr