egzotična kuhinja

Obožavaš azijsku klopu? Riješi kviz i doznaj koja azijska zemlja najviše odgovara tvojim okusnim pupoljcima

Sadržaj omogućava: Lild

Svaka zemlja ili regija ima specifičnu kulinarsku tradiciju koja ovisi o kulturi, resursima, ali i običajima svog jedinstvenog područja. Tako Azija, kao najveći kontinent, nudi širok raspon bogatih i egzotičnih okusa.

Iako svaka azijska zemlja ima unikatne gastronomske karakteristike, postoji nekoliko namirnica koje ih sve povezuju. Sastojke poput đumbira, riže, čilija i sezama ćete pronaći u gotovo svakom azijskom jelu. Hrana je istovremeno jednostavna, ali i kompleksna u svom balansiranju između ljutih, kiselih i slatkih okusa.

Njihova kuhinja se čini posebna i zbog drugačijeg načina pripreme hrane. Dok mi na zapadu uglavnom kuhamo, pržimo i pečemo hranu, u Aziji se preferira kuhanje na pari te stir-fry oblik pripreme jela, odnosno kratko prženo na malo masti i jakoj vatri.

Ne propustite Vitasia tjedan

Bez obzira jeste li više osoba za sushi, curry ili pekinšku patku, od 17.8. do 23.8. u Lidlu možete pronaći sve za azijsku gozbu. Od egzotičnih začina, gotovih jela poput spring rolica do soja sosa, grickalica i staklenih rezanaca, Lidl donosi okuse Azije u vaš dom.

Da biste još više uživali u Vitasia tjednu i pripremi azijskih specijaliteta, napravili smo i kviz koji će vam otkriti kojoj kuhinji pripadate. Odgovorite na nekoliko pitanja i saznajte kamo vas je odveo apetit!


Sadržaj producirao RTL Digital u suradnji s partnerom Lidl prema najvišim uredničkim standardima.