TRAŽE POMOĆ I OD VLASTI

OBITELJ S 13 DJECE ZAVRŠIT ĆE KAO BESKUĆNICI? Imaju nekoliko tjedana za pronaći smještaj, no svi ih odbijaju

Stanodavci ih uporno odbijaju zbog velikog broja djece, mada Craig ima stalan posao

Bračni par Deborah (38) i Craig Douglas (35) te njihovo 13 djece postat će beskućnici ako u sljedećih devet tjedana ne pronađu kuću koja je dovoljno velika za sve njih. Oni se moraju to kraja travnja iseliti iz svog doma u Dumfriesu jer ga je vlasnica odlučila prodati, piše Mirror.

Unatoč tome što aktivno traže smještaj, još uvijek nisu našli ništa što bi im odgovaralo. Deborah smatra da su diskriminirani zbog veličine njihove obitelji.

“U našem smo trenutnom domu gotovo pet godina, ali gazdarica nam je u studenom 2019. rekla da ga prodaje. Odmah sam se obratila nadležnima u gradskom Vijeću, no ni nakon 15 mjeseci nisu nam pronašli adekvatan smještaj. Sada imamo samo devet tjedana da nešto nađemo ili ćemo svi na ulicu”, kazala je te je naglasila kako ih stanodavci odbijaju zbog velikog broja djece.

Diskriminirani su zbog velike obitelji?

“Samo zahvaljujući našoj fantastičnoj gazdarici još uvijek nismo beskućnici, ali ona ne može čekati još dugo. Moj suprug radi puno radno vrijeme i mi aktivno tražimo smještaj, no svaki put kad stanodavac sazna da imamo 13 djece, odbijeni smo. Posljednji mi je rekao da mu je problem što imamo toliko djece. Bila sam u šoku.

Facebook

Moja djeca nisu ‘problem’. Oni su divni, lijepo odgojeni, čisti, uredni te smo suprug i ja jako ponosni na njih. Čini se da smo diskriminirani zbog velike obitelji, ali zasigurno imamo pravo na dom kao i svi drugi. Lokalne stambene udruge nemaju dom dovoljno velik za nas i trenutno sam u fazi kada sve molim za pomoć. Negdje mora postojati dom za nas”, ispričala je Deborah.

Ona je rodila svoje 13. dijete samo dan prije nego što je premijer Boris Johnson najavio mjeru zaključavanja (lockdowna) u Velikoj Britaniji. Pored malenog Natea par još ima i: Ellie, Liama, Troya, Corea, Evu, Zaca, Indija, Rija, Ezmaea, Ariju, Zurija i Ebonija.

Gradsko Vijeće još nema rješenje za njih

Deborah i stolar Craig nikada nisu planirali imati veliku obitelj kad su se upoznali prije više od 17 godina. Dnevno im treba tri kruha i 25 jaja za kajganu na tostu. Čim Deborah ustane u 6.30 ujutro, ona opere prvu turu rublja od ukupno njih pet dnevno i ta supermama uživa sa svojom djecom.

“Ne bih svoj život uopće mijenjala. Moja djeca su nevjerojatna i sretna, no pomisao na to da ćemo možda završiti kao beskućnici stvarno utječe na moje zdravlje. Trebamo pomoć i ne bojim se tražiti je”, rekla je Deborah.

Glasnogovornica gradskog Vijeća kazala je kako njihov ured radi na tome da zbrine obitelj Douglas.

“Vijeće aktivno traži dom za njih, a gospodin i gospođa Douglas cijelo su vrijeme informirani o cijeloj situaciji. Vijeće, također, aktivno radi na opcijama kako bi osiguralo njihov smještaj dok ne bude dostupno trajno rješenje njihovog stambenog pitanja”, priopćila je.

Povratak na Net.hr