JE LI PRETJERALA?

POZNATA NOVINARKA NA UDARU ZBOG BRUTALNOG STATUSA: ‘Same rašire noge i onda kukaju da su žrtve’

Vidjevši koliku je pompu izazvala njezina objava, novinarka je svoje stajalište pomnije objasnila u medijima

Društvene mreže vrlo su čudan fenomen. Svako malo nailazimo na objave koje nas iz nekog razloga ostave bez teksta. Nedavno je poznata novinarka Denise McAllister iz Sjeverne Karoline na Twitteru podijelila svoje razmišljanje o ženama koje se trude na fotografijama izgledati zavodljivo, gotovo se seksajući s kamerom.

Ona ih je, naime, prozvala zbog izigravanja žrtava seksualnog uznemiravanja ili zlostavljanja nakon što su svojim izgledom i ponašanjem takvo što i prizivale. “Umorna sam od slušanja žena koje se žale da su žrtve, a one su te koje zavode muškarce svojim sjajnim napućenim usnama i nauljenim nogama”, napisala je McAllister pa nastavila:

Ljudima nije najbolje sjelo

“One same biraju imati seks jer su jednostavno previše napaljene da bi se zaustavile, a onda prigovaraju kada ostanu trudne, ponašajući se kao da je to isključivo krivnja muškarca. Hej, znam o čemu pričam”, poručila je novinarka.

Njezina je oštra prozivka na Twitteru zaradila gotovo 4000 lajkova, podijelilo ju je više od 700 korisnika, a ispod objave osvanulo je čak 8500 komentara. Mnogima se nije svidjela brutalna poruka ugledne novinarke, a nekima je za oko zapeo naziv “nauljene noge”.

“Nisam znala da nauljene noge privlače muškarce. Toliko sam nazadna”, “Nauljene noge novi je naziv mojega benda”, “Znači, svaki put kad stavljam losion na noge, ja zapravo pokušavam zavoditi muškarce??? Ovo toliko toga objašnjava”, samo su neki od ogorčenih komentara na Twitteru.

Novinarka objasnila svoju poruku

Vidjevši koliku je pompu izazvala njezina objava, McAllister je svoje stajalište pomnije objasnila u medijima. “Fokus ljudi zadržao se na mojemu komentaru o nauljenim nogama, ali svi znaju na što sam mislila. Nije to ništa čudno, Google je prepun takvih stvari. Kim Kardashian puca od ponosa na svoj novi preparat za sjajne noge”, kazala je novinarka za Mirror.

“Da pojasnim glavnu poruku svojega tvita; ja nisam govorila o silovanju. Govorila sam o tome da žene trebaju preuzeti odgovornost za ono što svojevoljno rade sa svojim tijelima. One moraju prestati okrivljavati muškarce za sve. Autonomija je divna i žene bi je trebale posjedovati. Ali, s autonomijom dolazi i osobna odgovornost”, poručila je McAllister.

“Ako želite izgledati seksi da biste privlačile tu ‘otrovnu muževnost’ za kojom očito žudite i pritom širite noge, preizmite odgovornost. Ne osuđujem nikoga, samo ističem kako trebate kriviti sebe za posljedice, a ne muškarce”, zaključila je novinarka.

Povratak na Net.hr