EKSTREMNA ŠKRTICA

NAJŠKRTIJA MILIJUNAŠICA NA SVIJETU POKAZALA KAKO ŽIVI: Jede mačju hranu, a od njene spužve za pranje suđa proći će vas trnci

Iako na računu ima 5,3 milijuna dolara (oko 33 milijuna kuna), Amerikanka nikad ne troši više od tisuću dolara mjesečno

Aimee Elizabeth za sebe kaže da je “najškrtija milijunašica na svijetu” jer jede mačju hranu i štedi na režijama. Teška je oko 5,3 milijuna dolara, no nikada ne premašuje svoj mjesečni budžet od tisuću dolara.

Amerikanka iz Las Vegasa tvrdi da je shvatila kako uštedjeti novac na svakodnevnoj bazi. “Držim bojler isključen. Trebaju mu 22 minute da se dovoljno ugrije da se mogu istuširati pa ga uključim svako jutro kada se probudim. Namjestim ga da se zagrije na 22 minute, jer Bože mi prosti da potrošim jednu minutu više na taj bojler”, izjavila je u emisiji ‘Ekstremne škrtice’.

Aimee tvrdi da joj je taj potez uštedio 80 dolara (500 kuna) mjesečno. Uz to, nikad si ništa ne kupuje i na taj način je uštedi 200.000 dolara (1.250.000 kuna).

Dio njene ‘štedljive’ rutine je korištenje iste stare spužve za suđe dok se ne raspadne te korištenje jednog te istog noža koji ne ispire pod vodom.

Nažicala besplatan let

Kuću je dobila od bivšeg supruga Michaela nakon razvoda, a on je dobrovoljno čisti svakoga mjeseca, i to besplatno pa Aimee uštedi i na troškovima čišćenja. Taj neobični aranžman naziva pobjedom za oboje jer Michael vježba dok čisti i ostaje u formi.

Kao da to nije bilo dovoljno, štedljiva Amerikanka jede mačju hranu.

Na redovna službena putovanja u Los Angeles vozi se automobilom četiri sata, i to sa svojim 17-godišnjim limenim ljubimcem kako bi uštedjela 250 dolara na avionskoj karti (oko 1550 kuna).

Jednom prilikom kad joj se automobil pokvario i kada su mehaničari zahtijevali više novca za popravke, Aimee se zaputila na aerodrom i doslovce nažicala pilota za besplatan let.

“Kada odem u takve krajnosti, mislim da to jako živcira druge ljude, ali me nije briga. Tako štedim”, objasnila je.

Povratak na Net.hr