KORONA U TESTISIMA

MUŠKARCI BI MOGLI IMATI RAZLOGA ZA BRIGU: Korona utječe na plodnost, liječnik poručuje: ‘Muškarci, napravite test ejakulata!’

Asimptomatičnom muškarcu koji je bio negativan na Covid, ali mu je korona pronađena u testisima, napravljena je biopsija testisa i test plodnosti

Znanstvenici u SAD-u došli su do spoznaje da Covid-19 može utjecati na plodnost muškaraca. Kako piše International Business Times, jedan pacijent koji je prebolio Covid pronašli su virus u testisima iako je na testiranjima bio negativan.

Ovo pokazuje da muškarci koji se zaraze koronavirusom možda imaju novu brigu, jer istraživanje objavljeno u časopisu World Journal of Men’s Health, pokazalo je da se korona može negativno odraziti i na plodnost kod muškaraca.

Znanstveni tim sa Sveučilišta Miami provelo je istraživanje kojim je otkriveno da baš kao spolno prenosive bolesti i Covid može utjecati na plodnost. Asimptomatičnom muškarcu koji je bio negativan na Covid, ali mu je korona pronađena u testisima, napravljena je biopsija testisa i test plodnosti. Istraživanje je također pokušavalo otkriti kolika je količina virusa u testisima potrebna da bi se on prenio spolnim snošajem.

NAŠ STRUČNJAK OBJASNIO KAKO SE PONAŠA KORONAVIRUS: ‘Zimi čak i manja količina može izazvati infekciju, evo zašto je to tako’

Liječnik: ‘Muškarci, napravite testiranje ejakulata!’

Dr. Ranjith Ramasamy, čelnik reproduktivne urologije na Sveučilištu u Miamiju, kaže da bi 20 do 30 posto muškaraca moglo imati problema s plodnošću u budućnosti. Zato poručuje da muškarci koji su preboljeli ili su zaraženi virusom posjete urologa, posebice ako osjete bol u testisima, piše International Business Times.

“Ta bol bi, uz druge simptome, mogla biti indikator da je virus ušao i u testise pacijenta. Poručujem muškarcima da naprave i analizu ejakulata”, rekao je liječnik.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr