NA PUTU DO GLAMURA

STRES, ‘PUCANJE’ I SUZE IZA SVJETLA POZORNICE: Victoria’s secret pokazao kako stvarno izgleda njihov kasting

Stres, napeti živci pa čak i suze, no na kraju se sve isplatilo.

Revija Victoria’s Secreta je jedan od najiščekivanijih modnih događaja sezone – kako među gledateljima, tako i među manekenkama jer samo rijetke upadnu u odabrano društvo viktorijinih anđelica.

Uoči novog spektakla ljepotica u donjem rublju idućeg mjeseca u Šangaju, Victoria’s secret je organiziranirala audiciju za nove sretnice koje će predstaviti njihovu novu kolekciju na svom youtube kanalu objavila snimke kastinga. No dok na pozornici vlada glamur i raskoš, iza zastora je mnogo muke, suze i razočaranja.

VICTORIA’S SECRET: Nećete vjerovati kako su izgledale Anđelice iz ’70-ih

“Mislim da je za svaki model modna revija Victoria’s secreta najveća stvar koju možete raditi” govori jedna od kandidatkinja, manekenka Robin Holzken. “Sve oko te revije, to je jednostavno nešto što ne mogu opisati. I, naravno, dobro je za karijeru. Ono, pa to je Victoria’s secret”, rječita je manekenka.

Svake godine nove

Osim anđelica koje su u stalnoj postavi, modelima ništa ne jamči da će ih poznati brand angažirati – jer ljepotice biraju iz sezone u sezonu. Robin je već radila za Victoria’s secret, no ovoga puta nije izabrana.

Jen Rubinetti, agentica modne tvrke Women Managmenet kaže kako joj je najteži dio čitavog kastinga kada manekenkama za koje zna da su naporno radile mora reći da nisu uspjele. Ipak, upravo zobg stalne “rotacije” manekenki, može ih utješiti.

“To što nisi uspjela ove godine ne znači da te nikada neće angažirati” ističe i objašnjava:

“Znaš, bilo je modela koje su godinama pokušavale i onda se napokon nešto promijenilo; nešto je kliknulo ili su jednostavno imale pravi look za tu godinu”.

‘Strašni’ žiri smirivao nervozne manekenke

Ove godine, svaka manekenka je stavila crni grudnjak Victoria’s secreta i seksi gaćice i potom prodefilirala pistom ispred višeg kreativnog direktora Eda Razeka, izvršne producentice Monice Mitro, kreativne direktorice Sophije Neophitou-Apostolou, i voditelja kastinga Johna Pfeiffera.

Iako je audicija stresna, Estelle Chen je rekla kako je važno opustiti se i dobro se zabaviti. “Naravno da je ovo je ovo važan kasting, ali najbolje je iskoristiti priliku i zabaviti se jer se događa samo jednom na godinu” pojašnjava. A da ni žiri nije toliko strađan, pokazao je Ed Razek. Viši kreativni direktor prvo je smirio vidnu preuzbuđenu manekenku i potom joj rekao da proba ponovo. No koliko god su živaca i suza potrošile, nekima se isplatilo.

Povratak na Net.hr