Aktualno

Otkrivamo tajne bračke kužine: Kušajte Elin kolač s prošekom!

[:HR]Piše: HotSpots gourmet bloger, Ela Vrsalović

slika 1

Volim prošek. Pročitala sam negdje da  se “Prošek treba piti lagano ohlađen sam ili u nekoj dobroj kombinaciji sa desertom temeljenom na orahu, suhim datuljama ili smokvama ili uz stare sireve ili sireve sa laganom plavom pljesni.” Pa dobro, idemo ga onda dobro iskombinirati.

Gdje ima volje ima i načina, promislila sam  i tako je nastao ovaj kolač. Tanko prhko tijesto u kombinaciji sa slatkom kremom od smokve i oraha a sve zajedno okupano prošekom. Može li bolje od toga? 🙂

Evo recepta za Elin kolač s prošekom

Tijesto:

500g brašna
250g masla
4 žumanjka
4 žlice šećera
1,5dcl prošeka

Krema:

250g mljevenih oraha
100g šećera
200g suhih smokava
1dcl prošeka

Upute za pripremu:

U brašno dodati maslo sobne temperature, žumanjke, šećer i prošek. Zamijesiti i podijeliti na tri dijela.
Svaki dio razvaljati na tanke kore i peći jednu po jednu na 180C dok ne porumene.
U multipraktiku miksati  sastojke za kremu i njome premazati kore.

Dobar tek!

slika 2

HotSpots gourmet bloger: Ela Vrsalović

Ela Vrsalović,  prof. engleskog jezika i sociologije, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Za sebe kaže da više voli kuhati nego predavati. Ljubav prema kužinavanju odvela ju je nekom drugom pravcu. Prekvalificirala se za kuhara u školi Oliva allegra i trenutno završava program usavršavanja za Menadžera hrane i pića na Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira. Dogodine planira upisati i studij Gastronomije.

Zajedno sa sestrom vodi konobu Bokuncin u Sutivanu. Ovo im je treća sezona i guštaju u svakom trenutku. Kuhanje je Elina strast, kuharice najdraža literatura a šetnja među bancima voća, povrća i sira na pazaru omiljena šoping ideja.[:]