Modne greške koje si niti jedna žena ne bi trebala dozvoliti

Postoje neka stilska pravila koja su stvorena da ih se prekrši, kao naprimjer pravilo da ružičasta i crvena ne idu zajednu, a svi smo se uvjerili kako baš i nije tako nakon što je Kate Middleton nedavno to dokazala. Ali ima i nekoliko modnih grešaka zbog kojih ćete požaliti ako ih ikad počinite.

Kombiniranje tankih, visokih potpetica s kratkom širokom suknjom ili haljinom

Nemojte krivo shvatiti, ne radi se o tome jeste li, ili niste, pokazali previše kože. S kratkom i širokom suknjom ili haljinom i tankim te visokim potpeticama jednostavno dođe do svojevrsne vizualne neravnoteže, a taj efekt nije poželjan i njime ne postižete željene stilske rezultate. Kratka i široka suknja ili haljina bolje će odgovarati uz, naprimjer, combat (military) čizme ili cipele s minim platformom na petu.

Jedan dizajner od glave do pete

Bilo da je riječ o Zari ili H&M-u, ako nosite jedan brend od glave do pete izgledat ćete kao hodajuća reklama, čak ako se i ne vidi logo na svakom odjevnom predmetu. Možda vas je inspirirala lutka u izlogu i odjevna kombinacija na njoj ili fotografije iz kataloga, ali stil je razumijevanje odjeće i izvan konteksta. Važno je da razvijete svoj vlastiti stil.

Nošenje odjeće koja vam gotovo pristaje

Postoji odjeća koja je napravljena tako da izgleda preveliko dok se nosi, isto tako postoji i uska odjeća. No, kad vam traperice gotovo pristaju, odnosno kad su pretijesne tako da ih jedva zakopčate, ili vam sako u ramenima ne stoji onako kako bi trebao ili su cipele u koje ste se zaljubili broj premale, to će na vama izgledati jako čudno i nećete se osjećati ugodno u tome. Takve stvari nikad nisu dobra opcija.

Nošenje odjeće i cipela u kojima se jedva krećete

Preuske haljine u kojima jedva držite ravnu liniju dok hodate, neudobne cipele s prevelikom petom u kojima gubite ravnoteži, čizme iznad koljena nakon kojih uvijek na nogama imate ranice, preskupa i dragocjena torba zbog koje se nikad ne možete opustiti… Ako će vam odjeća i obuća ometati raspoloženje, ne isplati se to nositi.

Pretvarate se da ste nešto što niste

Shvaćanje toga što zapravo želite reći odjećom koju nosite dolazi s procesom eksperimentiranja i prelaženja granica. Vaša bi odjeća uvijek trebala naglašavati vas same. Ako se u onome što nosite ne osjećate 100 posto autentično, nemojte nikome ugađati i nemojte stil koristiti da bi se pretvarali da ste nešto što niste.

Povratak na Net.hr