Manekenku osramotili zbog sporna dva centimetra

Pobjednica nizozemske verzije showa Top model ima bokove široke 92 centimetra, što je za dva centimetra više od pravila agencije, pa tvrde da joj ne mogu pronaći posao.

Ananda Marchildon 2008. godine pobijedila je u nizozemskoj verziji showa Top model, a sada je 25-godišnja manekenka odlučila tužiti svoju agenciju jer joj je isplatila 10 tisuća eura umjesto dogovorenih gotovo 75 tisuća eura.

Ananda također tvrdi i da je agencija s njom raskinula ugovor godinu dana prije isteka, a razlog su navodno bili njezini preširoki bokovi. Kao šećer na kraju, oduzeli su joj i titulu pobjednice showa.

Odvjetnica manekenke tvrdi da su joj iz agencije poručili da ‘ima lijepo lice, ali i debelu stražnjicu, pa nema šanse da će postati top-model. Naime, njezini su bokovi široki 92 centimetra, odnosno dva centimetra više od pravila agencije.

‘Ni uz drastične dijete ni veoma naporno vježbanje Ananda ne može suziti svoje bokove. Ionako je premršava, gotovo pa anoreksična’, poručila je odvjetnica manekenke.

No, iz agencije osporavaju njezine tvrdnje, pa su poručili da joj nisu uspijevali pronaći poslove jer se odjeća za manekenke proizvodi samo u jednoj veličini, a njoj takva odjeća naprosto nije odgovarala.

‘Nije na nama da mijenjamo ono što tržište diktira’, kratko su poručili iz agencije.

Sudska presuda očekuje se za otprilike tri mjeseca.

Povratak na Net.hr