FOTO: Zakoračite u jesen udobno i ženstveno

Dizajnerica Anamarija Brkić u svojoj novoj kolekciji za jesen 2014. spaja sve ono što njezin dizajn čini prepoznatljivim s inovativnim rješenjima koji su istovremeno glamurozna i svakodnevno nosiva. U novoj modnoj priči brenda A’marie naglasak je na ključnim odjevnim komadima za jesen i zimu, a u svakom od njih dizajnerica promišljeno koristi detalje zbog kojih se izdvajaju iz mase.

Jedan od glavnih takvih detalja koji se i nameće kao ultimativni ove sezone je šišana novozelandska vuna, ručno rađena poput mini tapiserije, koja se provlači kao džep na prepoznatljivom kroju jakne, ali i implementira u pismo torbe – originalne modne dodatke koji su drugačiji, upečatljivi i rijedak primjerak na našem tržištu. Kao inspirativan motiv poslužila je upravo sama jesen, tj. motiv lišća koji se osim u slučaju vune provlači i kroz druge osnovne modele u novoj kolekciji – u slučaju boja i uzoraka.

Uz kapute i pelerine s naglašenim kragnama koje se mogu nositi visoko ili se pak spustiti ili vezivati kako bi se ostvario još elegantniji dojam, Anamarija Brkić ove sezone posebice se posvetila i pletivu. Predimenzionirano pletivo već je postalo nezaobilazno u vrijeme hladnijih sezona, a A’marie donosi one u neutralnim bojama upotpunjene rubom od tila ili sa zanimljivo riješenim rukavima, unoseći jednu dozu romantike koja je poželjna u osobnom stilu svake žene.

Također, posebnost ove kolekcije je u tome što je većina izrađena od materijala koji imaju dva lica te su šivani tako da mogu biti nosivi s obje strane što još jednom pokazuje koliko je ovoj hrvatskoj dizajnerici važno da pruži multifunkcionalnost svojim kupcima.

Upečatljivi noviteti su i modeli od vune sa sjajnim premazom u slučaju jakni i ‘sweatshirta’ uz koje će opuštene odjevne kombinacije izgledati posebno zahvaljujući sjaju. Od ostalih detalja zanimljivo je promatrati kako su korišteni ručno pleteni vuneni ovratnici, pasice te svileno mrežasti rubovi na renderima.

Provjerite o čemu pričamo u galeriji!

Povratak na Net.hr