Play ponuda

FOTO: / Prije modela, atmosferu zagrijala Jelena Rozga

shimmer fallback

Prva večer 23.

10.4.2014.
10:34
Play ponuda

S obzirom kako su kolekcije prikazane na ovom Cro A Porter-u namijenjene sezoni proljeće/ljeto, večer je otpočela idilično kolekcijom modne kuće Nebo. Prozračno i pastelno dvije su riječi koje najbolje opisuju komade koji su bili prikazani. Haljine i kombinezoni puderastih nijansi lebdjeli su sa svakim pokretom modela, a dozu glamura pružile su zlatne haljine koje će poznate dame iz prvog reda zasigurno odmah rezervirati za neki od crvenih tepiha ovog ljeta.

Splitski dizajnerski duo Arileo inspirirao se francuskom rivijerom u ljetnim mjesecima i time nam pružio najseksepilniju kolekciju večeri. Visoki prorezi na suknjama, kao i širokim palazzo hlačama davali su iluziju odvažnosti, ali u isto vrijeme i profinjenosti koje čine Francuskinju prototipom besprijekorno odjevene žene i vrelom modne inspiracije. Prekrasne boje cigle i tamne nijanse tirkizne izvrsno će komplimentirati preplanulu put bilo koje žene koja će posegnuti za Arileo komadima.

Ako su nas Arileo odveli na jug Francuske, onda smo se s Marinom Jerant i Manuelom Lovrenčić otputili u modnu prijestolnicu Italije. Asimetrično krojene košulje u kombinaciji s lepršavim suknjama s grafičkim printom istovremeno su glamurozne i lako nosive. Iako mnogi smatraju kako je ovaj omjer u visokoj modi gotovo nemoguće postići, ove su mlade i uspješne djevojke to postigle s nevjerojatnom lakoćom.

Energetske bombe prve večeri CAP-a

Da je Hrvatska nepresušan izvor modnih talenata sinoć su dokazali Vedrana Mastela i Manuel Maligec. Vedrana je magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu prije dvije godine, a za ovu se reviju inspirirala grunge pokretom pa je na pistu Studija 2 Jadran filma poslala četu cool cura u mega-popularnim creepersicama, dugim crnim suknjama te topovima od radničkih materijala sa strateški postavljenim izrezima.

Iako mu je samo 20 godina i još je student, Manuel Maligec ime je poznato svakom hrvatskom modnom znalcu. Striktno koristeći bijelu boju, Manuel je stavio naglasak na svoj izvanredni talent u konstrukciji odjevnih komada. Valja izdvojiti kaput s predimenzioniranim reverom kojim je otvorio svoje izlaganje, kao i iznimno trendovsku kombinaciju usko krojenih hlača, neizbježnog crop top-a i krznenog prsluka. Ove su dvije revije bile energetske bombe prve večeri Cro A Porter-a.

Kao šećer na kraju došla je revija izvrsnog Borisa Pavlina. Iz sezone u sezonu Pavlin postavlja ljestvicu kreativnosti i kvalitete izrade sve više i više te nas niti ove sezone nije razočarao. Dašak pariške visoke mode osjetio se pri prvom pogledu na kolekciju – manekenke s dramatičnom crvenom šminkom i šeširima poput kineskih ribara oduzimale su dah polagano hodajući u bogato izvezenim i besprijekorno krojenim večernjim haljinama koje su primjerene za idilično vjenčanje, kao i za crveni tepih velike dodjele nagrada bilo gdje u svijetu. Izvezeni cvjetići i kristali dali su taktilnu kvalitetu gotovo svakom komadu koji je Pavlin poslao na pistu te dokazali kako ono što rade najpoznatija dizajnerska imena Pariza možemo dobiti i s hrvatskom etiketom.

Po običaju, Cro A Porter privukao je brojna poznata imena u svoj prvi red. Splitske pjevačice Jelena Rozga i Danijela Martinović došle su iskazati svoj lokalpatriotizam, voditeljica Edita Misirić uzela je predah od večernjih angažmana, trendseterica Anita Dujić pomno je birala komade koje će uvrstiti u svoj ormar, dok su svojim stručnim okom revije promatrali Nenad Korkut i Borut Mihalić.

Play ponuda
Play ponuda