Play ponuda

FOTO: / Druga večer Schwarzkopf Cro A Porter-a

shimmer fallback

Drugi dan Schwarzkopf Cro A Porter-a protekao je u poprilično različitom tonu od prvog.

11.4.2014.
10:20
Play ponuda

Kraljica hrvatske modne avangarde Ksenija Vrbanić, otpočela je večer pretežito crnim tunikama i haljinama šireg kroja po uzoru na japanske genijalce poput Yohjija Yamamota. Prijeteća monotonija bila je suzbijena kolorističkim napadima jarko crvene i ružičaste, kao i otkačenim detaljima kao što su tajice i popularne beanie kape.

Jedna od svijetlih točaka večeri svakako je bila revija debitanta Marija Vijačkića čiji su modeli izgledali kao da su došli iz postapokaliptičnog svijeta. Držeći se pedeset nijansi sive, mladi je dizajner stavio naglasak na svoju zavidnu sposobnost krojenja te također potvrdio neke od trendova poput kratkih topova i krutih volana koji odaju dojam svježine i modernosti, a ne arhaične romantičnosti. Vedran Sardelić, dizajner iza kuće Even East, pokazao nam je svoju viziju punk princeza s mnoštvom prozirnih materijala i prenaglašenih volumena.

Kroz pustinjske dijelove Sjeverne Amerike

Andrijana Subotić Pjajčik, dizajnerica već renomiranog brenda Etna Maar, svojom nas je kolekcijom odvela na put kroz pustinjske dijelove Sjeverne Amerike. Udobne tunike i široke hlače od prirodnih materijala oplemenjene resicama izgledale su kao da u njima možete sasvim udobno provesti čitavo ljeto.

Dozu seksepila čitavoj večeri pružili su Tatjana Pantoš te dizajnerski dvojac Petra Vuletić i Saša Hortig. Tatjana je puderastim nijansama prozirnih bluza, mini suknjama sa sugestivnim prorezima i izvrsno drapiranim haljinama te kombinezonima uspješno progovorila svakoj ženi koja se ne boji pokazati svoje atribute, dok su Vuletić i Hortig nešto eksperimentalnijim putevima stigli do istog cilja. Oni su, pak, bili inspirirani bondageom i asimetrijom u dizajniranju svilenih koktel haljina koje su otkrile i više nego što su trebale.

Od srednjovjekovnih vitezova do engleskih alternativaca

Druga večer ove modne manifestacije ponudila je nešto i muškim posjetiteljima. Mayn by Maja Podrug, Madame Demode i Spirit by T.B. prikazali su svoju viziju muške mode. Inspiracija je sezala od srednjovjekovnih vitezova do engleskih alternativaca odraslih u industrijskim dijelovima Londona. Iako poprilično konzervativni po odabiru kolorita, komadi poput prozirnih vesta, mrežastih majica i kožnih kratkih hlača privući će samo okorjele ovisnike o modi.

Raznoliki prvi red krasile su ljubiteljice avangardne mode Xenie Design poput pjevačke i stilske ikone Josipe Lisac te Tihane Harapin-Zalepugin. Dašak splitskog cool stila pružili su nam najbolje odjeveni brat i sestra u Hrvatskoj, Petra i Luka Nižetić te Marijana Batinić. Dvije zvijezde nekad popularne Zabranjene ljubavi, mlada Petra Kurtela i iskusna glumica Nada Rocco, prisjetile su se dana zajedničkih snimanja. Pjevačica Žanamari Lalić pokazala je novu frizuru i zavidnu figuru, a u prvi red je došla kao podrška novom dečku manekenu. Ugodnu večer u društvu modnih znalaca proveo je i enfant terrible hrvatske kazališne scene, redatelj Miran Kurspahić.

Play ponuda
Play ponuda