ZBOG BANALNE POGREŠKE

OVU CURU SU ZAMALO UBILE – TANGE: ‘Mama mi je pregledala guzu i odmah me odvezla na Hitnu. Završila sam na operaciji…’

Do cijele situacije došlo je samo zato što je nosila tangice koje su joj bile – preuske

Mnoge žene nose tangice – neke samo u posebnim prigodama, a neke u njima čak i spavaju. No, ovo minijaturno donje rublje može biti opasno za zdravlje. U to se na teži način uvjerila tiktokerica Hillary Zink.

Djevojka je sa svojim pratiteljima podijelila priču o tome kako je upravo zbog tangica završila na hitnoj operaciji, a rečeno joj je da ju je to moglo čak i – ubiti. U videu, koji je dosad pogledalo šest milijuna ljudi, Zink je objasnila kako ju je tjednima boljela stražnjica, a s vremenom je bol bila toliko jaka da, dok je putovala avionom, nije mogla normalno sjediti.

Požalila se mami, koja joj je pregledala stražnjicu, ali nije ništa vidjela, no kako bolovi nisu prestajali, otišle su na Hitnu. Tamo su utvrdili da Hillary ima apsces (gnojni čir) te su je uputili na hitnu operaciju.

@hillary.zinks

GET CHECKED if you have new symptoms you have and NO IDEA why ! It can save your life

♬ original sound – Hillary Zinks

Ranica se inficirala

U videu je tiktokerica, kroz smijeh, opisala kako su joj istiskali gnoj, no otkrila je da je situacija bila jako ozbiljna. “Doktor mi je rekao da je sreća što sam došla na vrijeme jer me ovo moglo ubiti”, rekla je.

“Tange koje sam nosila napravile su mikroskopsku posjeklinu koja se inficirala i ta me infekcija mogla ubiti”, objasnila je Zink. Kasnije je za Buzz Feed ispričala da je željela podijeliti svoje iskustvo kako bi ljude potaknula da, ako primijete neobične simptome, odu k liječniku.

“Da sam ignorirala apsces, mogao mi je otrovati krv i na kraju me ubiti. Srećom, mama me natjerala da odemo na Hitnu i tamo su me operirali. Ne bih trebala imati nikakvih trajnih problema. Sve je počelo jer su mi tange bile preuske”, otkrila je.

Ovo nije rijetka pojava

“Sjećam se točnog trenutka kada je došlo do posjekline. Povukla sam tange previsoko i osjetila sam nešto kao mali ubod, ali prošlo je za sekundu. Ne bih to ni povezala da me liječnik nije pitao nosim li tange”, priznala je.

Novinari Buzz Feeda kontaktirali su liječnicu Jennifer Lincoln, koja im je objasnila o čemu je riječ.

“Ovakav tip ciste ili čira nije rijetka pojava. Apsces u području anusa mogao je teoretski biti izazvan od male posjekline koja se inficirala. Ako želite nositi tange, radije izaberite veći broj i od mekšeg materijala, poput pamuka. To je puno bolje od sintetičkih tkanina, koje su potencijalno grublje te mogu zadržati vlagu i bakterije”, izjavila je Lincoln.

Povratak na Net.hr